Accidentul a avut loc in jurul orei 13, in cartierul craiovean Brazda lui Novac. Maria Vaduva, ce are 11 ani, mergea la scoala, impreuna cu mai multi colegi, atunci cand a fost ranita. Fetita este in prezent internata, in stare de soc, la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Medicii se arata, totusi, optimisti.

Martorii oculari ai accidentului sustin ca dubita VW Transporter a Politiei nu a franta atunci cand s-a apropiat de trecerea de pietoni, ba, mai mult, politistul aflat la volan a pus girofarul in functiune si a accelerat. Printre acestia Marin Vataman, Vasile Popescu, {tefan Cojocaru, Ion Dinu.

Oamenii se arata, totodata, intrigati de faptul ca micuta a fost ranita tocmai de politisti, adica aceia care ar trebui sa vegheze ca astfel de accidente sa nu se produca.

De partea cealalta, soferul politist Constantin Chiriac, din cadrul Sectiei 4 Craiova, isi sustine, sus si tare, nevinovatia: el declara ca fetita s-a aruncat, pur si simplu, in fata masinii, atunci cand autoturismul se afla la mai putin de un metru de trecerea de pietoni, astfel ca nu a mai putut evita impactul.

Varianta sa este sustinuta si de o femeie care se afla in masina Politiei, impreuna cu fiul sau, care doar ce fusese retinut pentru ca a provocat scandal in curtea unei scoli.

Culmea ironiei: in zona respectiva au loc, in mod frecvent, astfel de accidente, astfel ca o masina a Politiei Rutiere supravegheaza, mai tot timpul, trecerea de pietoni si atentioneaza soferii sa incetineasca. Ieri nu a fost, din pacate, asa. Subofiterul Constantin Chiriac este acum cercetat de Politia Rutiera sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.