Manifestarile organizate la Craiova cu ocazia integrarii Romaniei in NATO, au amintit populatiei de cele organizate pe vremuri, de 23 August si 1 Mai. Prezenta slaba a populatiei, vremea nu tocmai favorabila si defectiunile tehnice au umbrit si mai mult manifestarea.

Cele maximum o suta de persoane prezente in Piata “Mihai Viteazul” (majoritatea angajati ai institutiilor publice, carora li s-a “sugerat” sa nu cumva sa lipseasca) nu au putut urmari ceremonia de la Bruxelles pe panoul montat special pentru aceasta ocazie, deoarece acesta nu a functionat. Ceremonia a putut fi, totusi, ascultata.

Tineretul PSD-ist doljean, dotat cu steaguri, a salvat, pe cat posibil, aparentele, impanzind Piata “Mihai Viteazul”. Cei prezenti s-au mai dezmortit abia atunci cand ansamblurile folclorice invitate au inceput spectacolul, cei prezenti “incingandu-se” in hora, in frunte cu oficialitatile imbracate “la tol festiv”.

{i pentru ca “circul” sa fie complet, liberalii doljeni si-au facut si ei aparitia in Piata “Mihai Viteazul”, dotati cu fulare si steaguri galbene, dar si cu un banner pe care era inscriptionat: “Nu uitam ca v-ati impotrivit”.

Presedintele PNL Dolj, Horatiu Buzatu, a explicat gestul: “Suntem aici pentru a scoate in evidenta fatarnicia care, din pacate, caracterizeaza orice manifestare publica a Partidului Social Democrat”. |n replica, PSD a facut o miscare “inteligenta”, care i-a determinat pe liberali sa paraseasca Piata.

Liderii PSD si-au pozitionat tinerii care purtau drapele exact in dreptul liberalilor, astfel ca acestia nu se mai vedeau din cauza steagurilor. Desi promisesera ca raman in Piata pana la sfarsitul manifestarilor, dupa “miscarea” PSD-ista, liberalii s-au retras.

Flancat de trei generali (Ion Pilsoiu, comandantul Garnizoanei Craiova, Constantin Codita, seful Politiei doljene si Gheorghe Velicu, comandantul Comandamentului de Jandarmi Teritorial Craiova), prefectul de Dolj, Ion Calin, a evitat sa comenteze incidentul dintre Opozitie si Putere, dar si-a exprimat parerea fata de prezenta slaba a craiovenilor, la manifestari: “N-a fost o convocare

pentru acest eveniment, dar cei care au trait si au simtit romaneste, au fost prezenti alaturi de noi, aici, in centrul Craiovei”.