02 SCANDALAGII

C-3649

Rapiti de indivizi mascati

Doi tineri au fost batuti, taiati si supusi la perversiuni sexuale

*Incredibil! Doi tineri nevinovati au fost vicitmele unei razbunari de tip mafiot

*Agresorii au actionat ca-n filme

*Considerind ca victimele lor au scapat prea "ieftin", agresorii i-au legat de autoturisme tirindu-i ca pe niste cirpe

*Ionel Graur, "Canaru", Romica zis "Foca", "Taranu", "Ghita" si Costica "Tiganu" sunt indicati drept autorii acestei agresiuni

*Desi acestia sunt binecunoscuti de politisti, pina la ora redactarii acestui articol derbedeii se aflauin libertate

Luni seara, linistea Cartierului brailean Viziru a fost tulburata de o veste incredibila. Doi tineri: Nicusor Bolozan si Marian Popa au picat victime unei razbunari de tip mafoit. Ei au fost batuti, taiati si loviti cu topoarele, supusi la perversiuni sexuale si abandonatiin cimp.

Desi cei doi nu au nici un amestecin scandalul de saptamina trecuta, prezentat pe largin articolul cu titlul "Scandalintre asa-zisii interlopi, derbedeuinjunghiat de rivali", unde cititorii au putul afla ca Marius Stan, finul lui Ionel Graur a fost agresat de 3 indivizi necunoscuti, se pare ca ei au devenit victimele unei razbunari de tip mafiot.

Nicusor Bolozan si Marian Popa erauimpreuna,in cartierul Viziru II,in zona Ciocirlia, cind s-auintilnit cu alti doi indivizi cunoscuti drept "Pufi" si "Taranu". Acestia din urma i-au cerut unuia dintre cei doi, sail tatueze, cunoscind faptul ca respectivul avea astfel deindeletniciri. Bolozan si Popa se pregateau sa mearga la ointilnire.

Le-au explicat celor doi ca sunt asteptati de prietenele lor si le-a cerut sa lase se totul pe alta data.

"Pufi" si "Taranu" s-au oferit saii duca cu masina lor la locul deintilnire. Tinerii nu au refuzat.

Autoturismul cu care se deplasau a demaratin tromba si nu a oprit pina la statia de benzina "Mol", fosta "Shell", de la marginea municipiului.

Aici, au aparut ca din senin alti cinci indivizi care purtau cagule. Acestia i-au fortat pe Bolozan si pe Popa sa urcein alte doua autoturisme, cu care i-au dus pe cimp,inte localitatile Albina si Valea Cinepii.

Feriti de ochii curiosilor, "mascatii" auinceput sa-i loveasca pe cei doi. Agresorii nu s-au oprit aici. Dupa ce i-au "\ncins" bine, i-au batjocorit pe Bolozan si pe Popa, prin fapte care nu pot fi descrisein cuvinte decente.

Considerind ca victimele lor au scapat prea "ieftin", agresorii i-au legat si i-au tirit pe jos, ca pe niste cirpe dupa care i-au abandonat, nuinaite de a-si arata fiecare chipul de sub cagulele purtate initial.

Se pare ca una dintre victime este ruda cu unul dintre agresorii lui Marian Stan, iar cele petrecute ieri au fost doar din razbunare.

Abandonate, ranite siinsingerate, victimele au ajuns cu greu la sosea. De aici au fost ajutate de un agent al Politiei de Frontiera care se deplasa cu un autoturism cu numar de Constanta si care i-a transportat la spital.

Plini de rani, cu bratele gipsate, cel doua victime au reclamat agresiunea la Politie.

Dintre agresori au fost precizati Ionel Graur , "Canaru", Romica zis "Foca", "Pufi", "Taranu", "Ghita" si Costica "Tiganu", ultimul cercetat si pentru o alta agresiune mai veche, a carui victima a fost un anume "Zombi".

Ceea ce s-a petrecut este intolerabil. Cu toate acestea, cei indicati de victime drept autori, au dat o declaratie la Politie si au plecat acasa bine-mersi. Deznodamintul acestei fapte este incredibil. In vreme ce pentru o piine "hotul de nevoie" este arestat, agresorii acestei fapte reprobabile se bucurain contiunare de libertate.

Cum a fost posibil ca o astfel de "nazdravanie" sa se petreaca? De ce nimeni nu vede, nu aude si nu spune nimic, acceptind tacit teribilismul acestor jigodii?

Doua persoane nevinovate au cazut victime agesiunilor unei grupari de derbedei. Cu ce au gresit? Unde se va ajungein acest ritm? Care mai este rostul Politiei? Suntintrebari care ar trebui sa dea serios de gindit celor direct responsabili de garantia sigurantei si ordinii publice.

Oare brailenii nu isi pot face ordinein propria ograda?! Daca nu, atunci cotidianul "Viata Brailei" invita la... curatenie cadre abilitate ale Inspectoratului General al Politiei Romine, cerindu-le totodata acestora ca la plecare, sa lase "friiele" IPJ-ului pe mina unor ofiteri cel putin capabili. De ce ? Pentru ca, o data curatenia efectuata, la despartire, sa ne uram orice numai nu...

la revedere!

Nicolae DAN