• Sub obladuirea primarului Udrea, secretarul Consiliului Local Limanu a pus mina pe un teren de 5.000 metri pe malul marii, pe care n-a dat nici un sfant

• Terenul care ii fusese atribuit in folosinta prin metode oculte i-a fost dat in proprietate, dupa care, tot prin metode dubioase, a fost trecut in intravilan

• „Observator“ a descoperit o inregistrare audio absolut autentica, unde consilierii locali sint santajati sa voteze o noua improprietarire a secretarului de primarie

Despre primarul localitatii Limanu si neregulile pe care le-a facut, ziarul „Observator“ si site-ul anchete.ro a mai scris. A fost de ajuns sa mergem de citeva ori prin comuna pe care cu drag si spor (mai mult spor) o conduce Nicolae Iustin Udrea ca sa ne convingem de micile nereguli ale individului.

Si cum lucrurile ies treptat la iveala, reporterii de investigatie ai cotidianului nostru au reusit sa descopere o parte dintre marile matrapazlicuri din Primaria Limanu. Spunem ca am descoperit o parte, pentru ca exemplele pe care le publicam acum nu sint singulare.

Primarul, despre care locuitorii comunei Limanu spun ca ar fi zis in repetate rinduri ca „aici in Limanu, eu sint Dumnezeu“, nu numai ca a dat autorizatii de constructii in stinga si in dreapta, asa cum consemnam saptamina trecuta.

Sub tutela lui s-au intimplat in comuna Limanu improprietariri atit de dubioase, incit prin Limanu se zvoneste ca faptele lui ar fi ajuns chiar in atentia Parchetul National Anticoruptie.

Conform adeverintei emisa de Primaria Limanu pentru secretarul Consiliului Local, Petrina Boita, semnata si stampilata de primar anul acesta, dar fara numar de inregistrare, secretarul Consiliului Local Limanu, Petrina Boita, este posesoarea unui teren de 0,5 ha (5.000 de metri patrati) in intravilanul localitatii Vama Veche.

O parte din teren, in suprafata de 3.000 de metri patrati, face parte din parcela numarul 467/3/5/1, iar cealalta parte, de 2.000 de metri patrati este in parcela 337/1/22. Respectiva adeverinta este emisa pentru a-i ajuta Petrinei Boita „la notariat, in vederea instrainarii“.

Despre modul cum a dobindit secretara de consiliu acest teren, am reusit sa aflam studiind anexele 10 si 12 de la legea fondului funciar numarul 18/1991. Prin aceasta lege, cadrele didactice din mediul rural primesc in folosinta anumite suprafete de teren. In anexa 10 sint trecute persoanele si suprafetele de teren primite in folosinta.

De cealalta parte, la anexa 12 sint trecute persoanele si suprafetele de teren primite in proprietate. Ambele anexe se refera in special la terenuri extravilane.

Director de Camin Cultural Petrina Boita a primit terenul de 5.000 de metri ca teren arabil extravilan in folosinta, conform anexei 10, unde a fost trecuta initial. Prin metode care nu sint cunoscute inca, numele Petrinei Boita se muta de pe anexa 10 pe anexa 12, unde apare din nou cu aceleasi parcele: 467/3/5/1 si 337/1/22.

Improprietarire abuziva cu un teren pe malul marii, in valoare de 200.000 de euro

In Limanu, Petrina Boita mai este numita si „ochiul de sticla“ al primarului Nicolae Iustin Udrea. Localnicii care cunosc magariile din primarie spun ca acestea au fost facute la comanda primarului Udrea, secretara fiind aruncata „doar“ linia intii in improprietarirea cu terenuri.

Terenul de 5.000 de metri care si acum este trecut ca teren agricol (asa cum figureaza in Registrul agricol al localitatii Vama Veche la pozitia numarul 2, Vol.I, Tip I) a intrat, conform hotaririi de Consiliu Local din Limanu numarul 43/2003, initiata de primarul Udrea, in intravilanul localitatii.

Dupa ce a fost trecut ca teren intravilan, suprafata de pamint a fost gata de valorificare. Si cum metrul patrat de teren in Vama Veche costa intre 40 si 75 de euro, se poate calcula cit s-a tras de pe urma acestei afaceri. Daca terenul ar fi fost vindut la 40 de euro metrul patrat, cel mai mic pret al zonei, secretarul primariei obtinea nici mai mult, nici mai putin de 200.000 de euro.

Daca a tinut la pret, iar terenul a fost vindut cu 75 de euro, rezulta un venit in buzunarele acolitilor secretarului de 350.000 de euro. Pe romaneste, ar insemna o imbogatire frauduloasa cu o suma cuprinsa intre 8 si 14 miliarde lei (!!!)

Toate astea in timp ce locuitorii comunei Limanu se pling de inpracticabilitatea drumurilor si de nedezvoltarea infrastructurii. In Hagieni, sat ce apartine comunei Limanu, sint familii sarace, oameni care majoritatea nu au vazut orasul si nu se plimba intr-un Renault Megane, asa cum face Petrina Boita.

Cei din Hagieni locuiesc in case din chirpici, nu au drumuri pietruite, nici alte facilitati „ale lumii moderne“, si nu au apucat sa-si cumpere doua apartamente in Mangalia, asa cum a facut doamna Petrina Boita.

„Va dau pe mina P.N.A.-ului ca si voi ati votat“

Consilierii locali din comuna Limanu au sesizat faptul ca, peste noapte, Petrina Boita s-a imbogatit nu prin munca si nu din mosteniri, asa cum poate ca va declara cind cercetarile Parchetului National Anticoruptie se vor confirma.

Redactorii de investigatie de la cotidianul nostru detin o caseta cu inregistrarea sedintei de Consiliu Local din data de 22 mai, la o zi de la una din vizitele reporterilor cotidianului „Observator“ in Limanu. Pe caseta, este consemnat, pe linga laudele primarului care afirma ca „ieri au venit de la Observator, de la Prefectura si n-au facut nimic (…).

Daca in urmatoarele zile apare ceva in presa despre averea consilierilor, voi fi obligat sa aduc Comisia Locala“, discutia purtindu-se in contextul in care consilierii au afirmat in sedinta ca improprietarirea Petrinei Boita a fost ilegala.

Pe caseta se mai aude neclar vocea Petrinei Boita. In contextul in care consilierii locali au dorit sa se verifice de catre institutiile abilitate metoda de atribuire a unor terenuri secretarului de consiliu local, aceasta a inceput sa zbiere ca-i va da pe mina P.N.A.-ului, pentru ca si ei au votat trecerea in intravilan.

Dupa aproximativ 10 minute inregistrate pe banda, cind primarul intervine pentru calmarea spiritelor si propune redirectionarea discutiei pe tema ordinii de zi, se constata ca urma sa se voteze o noua trecere in intravilan. Evident, o parte dintre terenurile de trecut in intravilan, spun surse din Consiliul Local Limanu, ar apartine Petrinei Boita.

Cind consilierii par sa se opuna proiectului de hotarire initiat de primarul Nicolae Iustin Udrea, secretarul recurge la santaje, amenintindu-i pe consilieri ca le va face greutati daca nu voteaza. Mai e nevoie de comentarii…?!