Asa a fost de la inceput, adica de cand au castigat puterea. S-au folosit de toate mijloacele, frizand Ministerul Propagandei lui Goebbels, ca sa castige. Pentru ca ei vin de departe. Coboara inca de pe tancurile Anei Pauker, infiinteaza divizii de creduli, le boteaza romaneste si hai la lupta cea mare.

Marseilleza le rasuna in suflete, desi ei, cei noi, nu-i mai stiu versurile si melodia, dar tatucul de la Cotroceni se bucura: uite urmasii mei, uite-i, duc ideile revolutionare mai departe, in lupta continua impotriva burgheziei, a proprietatii private, a chiaburilor, ‘telectualilor. Ei rad tot.

Pun bir pe idee, (ah, ‘telectuali de mucava care ati ajuns de la Rimbaud si Nichita sa sugerati nume de stadioane), pe credinta (popi de duzina pentru care botezul este similar cu osanza), pe afaceri (du-te-n mata-n alt judet, nu dai banu’, licitatia-i a mea), si noi restul, plevusca, dupa afirmatia lor, inghitim.

Ca asa ne-au invatat: Capul plecat sabia nu-l taie. Ah, Brancovene, boier roman si domn crestin, dupa cum glasuia cantecul, ce-ai spune tu si ai tai, pentru care n-a fost asa? Dar astea toate sunt istorie. Dar se leaga.

Se leaga nesimtirea de a-ti plimba fundul in masina institutiei platita din banii mei, auzi, tu, eu te platesc si nu tu pe mine si de aceea iti spun: Du-te fa-ti campanie, dar pe banii tai, eu nu-ti dau si stii de ce? Am dat, am tot dat. Sa-ti mai dau si tie, nesimtit de duzina care ma sfidezi pe fata? Nu cred. Voi, continuatorii comunismului cu fata umana sunteti niste domni.

Niste domni carora oricand le-as putea spune: ba. Nu conteaza suma, ci nesimtirea. Desi este format in mare masura numai din oameni bine infipti in economia urbei, PSD nu s-a multumit cu cotizatiile adunate de-a lungul vremii.

Din banii nostri, PSD si-a facut campanie: a folosit masinile institutiilor bugetare pentru lansarea candidatilor din resedinta de judet sau din celelalte orase, a folosit ansamblu Busuiocul, organizatie folclorica platita de noi. Utilitatile care cred ei ca li se cuvin nu au fost abandonate nici macar pe ultima suta de metri.

Nici cand doreau sa para iubitori si aparatori ai celor multi, in ochii votantilor . GAZETA puncteaza aspecte din traseul celor care ne conduc, aratandu-va ca ATI PLATIT CAMPANIA PSD.

Narav mai vechi

Aproape in fiecare seara pot fi admirate superbele masini platite din sudoarea judetului in fata restaurantelor unde mai marii urbei obisnuiesc sa ia cina. Diminetile: la fel. Directorii, viceprimarii sunt asteptati la scara de masinile care, teoretic, ar trebui folosite numai si numai in interes de serviciu. Cheltuielile pot fi modice. Dar se aduna: combustibil, bujii, reparatii de tot soiul.

Uzura nici nu o mai luam in calcul. Toate acestea sunt platite de bacauani. Adica de noi toti.

Cu jeepul prin sate

Viceprimarul Dragos Benea a fost dotat de municipalitate cu o masina ultimul racnet, in valoare de peste un miliard. Benea are la scara un superb Mercedes ML 320, cu numarul de inmatriculare BC 02 CLB. Dupa cum arata placuta de inmatriculare, masina apartine Consiliului Local Bacau. Acest lucru nu l-a impiedicat sa o foloseasca in campanie.

Mizand pe faptul ca viceprimarul Bacaului are un soi de carisma, sefii PSD au considerat ca este oportun ca Dragos Benea sa zambeasca strengareste alegatorilor din rural, impresionand cu dunga de la pantalon si cravata italieneasca. Benea a trebuit sa arate fresh toata campania, fiind prezent la multe dintre lansarile de candidati ai PSD.

Dupa cum isi aminteste, a fost prezent la "7 intalniri in judet. Cam asa. Nu mai putin de 7, dar nici mai mult de 9. Minim 7. Nu am folosit masina Consiliului Local decat intr-un singur loc, la Cleja - ca sa fim intelesi. Veneam de la Bucuresti si am facut stanga la Cleja. In rest am fost cu domnul primar, cu domnul Bunea, cu masinile dansilor.

" Cei care au fost prezenti la lansarea candidatului PSD la Primaria Faraoani, de exemplu, contesta veridicitatea declaratiilor lui Benea. Adrian Solomon, proaspat aterizat in batatura PSD din avionul PD, a fost uns pentru lupta pentru un nou mandat in prezenta lui Benea. Culmea, trecatorii au putut admira jeepul Consiliului Local condus de viceprimarul Dragos Benea.

La fel

La Saucesti s-a gasit alt mijloc de cheltuire a banului public. Astfel, primarul Savin Viorel a folosit masina din dotarea Primariei in organizarea campaniei electorale a partidului care e in toate. A carat afise, a umblat de colo-colo, adica a incercat sa convinga ca merita un vot. La Sarata, toata Primaria de aici, numita, a fost implicata direct in organizarea campaniei PSD.

La fel si in cazul primarului Ioan Joca din comuna Cleja care nu s-a sfiit sa mearga cu masina Primariei la lansarea candidatului de la Faraoani. Am dat doar cateva exemple. Cum si-a facut campanie electorala candidatul PSD la functia de primar a Comanestiului o stie toata lumea.

Dorinel Miron a multiplicat mai multe fituici in care se detaliau maretile realizari din epoca de glorie pe care se teme sa nu o incheie acum. Cu lauda au facut cinste comanestenii: angajati de la Primarie, hartie tot de acolo, xerox de asemenea. De altfel, Dorinel Miron este obisnuit ca oamenii sa plateasca pentru el.

In tot timpul in care a fost primar a facut naveta pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri, cu masina, benzina si restul de care mai e nevoie de la comunitate.

Vlase pentru Vlase

O mana spala pe alta si amandoua sistemul. Cam asa se intampla in cazul ansamblului Busuiocul, condus de Petrica Vlase, tatal subprefectului bacauan aflat in incompatibilitate conform legii alegerilor. Cei angrenati in aceasta formatie de muzica populara, aflati in subordinea Consiliului Judetean, au avut de muncit in toata aceasta luna.

Ansamblul Busuiocul a participat la intalniri ale candidatilor PSD din rural cu electoratul. Principiul: "paine si circ". Cum s-au facut aceste spectacole ne-a lamurit fara sa vrea primarul PSD din comuna Tamasi, Gheorghe Tamas. Ansamblul Busuiocul a fost la Tamasi. "Dumneavoastra i-ati platit?" "Nu, nu".

"Cine i-a platit?" "Nu stiu, nu am nici o treaba eu". Normal. Dar avem noi. Ceilalti. Platitori de tot soiul de biruri. Petrica Vlase a refuzat sa ne explice telefonic care a fost contributia Ansamblului Busuiocul la campania PSD si nici de unde au venit banii.

A tinut mortis sa ne vedem doar ca, la data la care era disponibil dumnealui, ziarul nostru se afla deja in tipografie. Din pacate. Sigur ar fi avut o explicatie.

Rusinos!!!

Gabriel Vlase este in incompatibilitate. Este atat subprefect, cat si sef al campaniei PSD. Conform legii, nu are voie sa indeplineasca amandoua calitatile. Poate sa faca politica doar daca pe perioada campaniei spune adio Prefecturii. Legea spune ca el trebuia sa-si dea demisia cu 50 de zile inainte de a incepe campania electorala. Nu a facut acest lucru.

Opozitia nu a reactionat, ministrul delegat al Administratiei Publice a "dat-o cotita" si toate au mers mai departe. Legea e lege numai atunci cand o incalca altii. Initial, ministrul Gabriel Oprea promitea ancheta la Bacau si, in cazul in care ceea ce am semnalat noi se adeverea, ar fi trebuit sa se ia masurile care se impun. Dar nimeni nu a auzit nimic vizavi de acest lucru.

Ca sa demonstreze ca nu face parte din categoria opozitiei de carton, deputatul PD, Vasile Nistor, a semnat si trimis un memoriu catre primul ministru Adrian Nastase. Atat. Si ne-a asigurat ca acesta ar fi memoriul numarul doi. In toata aceasta perioada, Vlase si-a vazut linistit de treaba. Este subprefect, adica a incasat niste bani.

Probabil a avut nevoie de ei in achizitionarea de vitamine care sa ii tina treji si vigilenti neuronii, pentru a fi "odihniti" atunci cand face schitele campaniei PSD. Interesant ar fi de stiut cat la suta din timpul care ar fi trebuit dedicat judetului a fost de fapt gestionat pentru problemele partidului. O buna parte, cu siguranta. Care timp, in cazul in care am omis, a fost platit.

Ca sa munceasca. Nu ca sa traga itele campaniei PSD. La lansarea de la Beresti Bistrita "a fost domnul Vlase", ne-a povestit primarul de aici. "Altcineva?" "Nu stiu". Curioasa amnezie. Doamna primar Maria Juncu de la Primaria Beresti Bistrita nu-si aminteste nici cine a fost la ea la lansare, dar nici cine a luat cuvantul. Desi lansarea a avut loc la 9 mai.

Totusi, opozitia isi aminteste de faptul ca primarul Maria Juncu a folosit masina Dacia din dotarea Primariei pentru a-si face campanie. De asemenea, dupa cum sustin reprezentantii PUR, primarul si-a tinut toate intalnirile in scoala.

Mai mult, cheia a stat mereu la directorul scolii, Maria Mardare, aceasta avand dispozitie de a nu lasa pe nimeni sa tina intalniri in clasele scolii decat pe cei care au biletel de la doamna primar. Care cladiri sunt facute si intretinute din banii nostri. Care masina Dacia - tot din banii nostri.

Benea ataca!

Viceprimarul Benea, omul de incredere a primarului Dumitru Sechelariu, incepe sa recidiveze in ceea ce priveste folosirea violenta atunci cand vrea sa se faca inteles. Inca nu a pocnit pe nimeni, dar s-a aflat de cateva ori la un pas de acest lucru.

Aflat la inaugurarea a doua scoli din comuna Nicolae Balcescu, viceprimarul Dragos Benea a facut amenintari, in fata unui public de peste 100 de oameni, ca in buzunarul comunei nu va ajunge nici un ban in cazul in care candidatul PSD nu va ajunge la conducere.

"Au venit sa inaugureze doua scoli, la care nici macar nu se facuse receptia", ne-a declarat Francisc Tancau, viceprimar al comunei Nicolae Balcescu, candidat la scaunul de primar din partea PUR. "A venit impreuna cu un director din Inspectoratul Scolar Judetean, care a inceput sa explice celor prezenti cat de multe a facut Guvernul Nastase pentru ei.

Desi nu a stiut sa raspunda care guvern va plati datoriile facute de PSD. La finalul discutiei, eu am rupt un fir de iasomie si le-am spus: <>". Gestul se pare ca i-a suparat extraordinar de tare pe cei din PSD. Tocmai de aceea, Dragos Benea a trecut direct la atac. "Am intrat intr-o polemica nu tocmai la locul ei.

Asa ca Dragos Benea a spus celor prezenti ca el va fi presedinte al Consiliului Judetean. De aceea, daca lumea nu va vota cu el, Primaria nu va primi nici un ban. <>, a intrebat el si le-a spus sa voteze candidatul PSD", a declarat Francisc Tancau.

De altfel, declartiile facute de cei care au participat marti la Caz deja celebru de rafuiala intre alegatori si viceprimarul Benea este cel de la Parincea, in urma caruia cel care a ridicat vocea la figura PSD a fost taxat cu o amenda de 30 de milioane.

Lumea nu a putut inghiti multe laude la adresa sistemului, motiv suficient pentru ca liderii pesedisti, in frunte cu Sechelariu si Benea, sa fie huiduiti. Nebunia a fost taxata insa de politisti. Asa cum ne-am obisnuit deja, institutiile statului au un unic rol pe scena zilelor noastre: acela de a sluji PSD.

Cheltuieli uriase s-au adunat, cu siguranta, si la facturile telefonice ale multor dintre institutii in care predominant este PSD. Greu de crezut ca telefonul, cea mai simpla cale de comunicare, a fost ocolit.