Ieri la Sectia Contencios Administrativ a Tribunalului Constanta a avut loc primul termen in dosarul in care Madalina Dumitru a actionat in instanta Directia Judeteana pentru Protectia Drepturilor Copilului Constanta. Asa cum se astepta toata lumea, reclamanta, data in urmarire generala, nu a aparut in instanta.

Mai mult, Adina Solomon, avocata acesteia, a depus cerere de amanare invocand motive de sanatate. La termenul de judecata a fost prezenta numai parata Protectia Copilului, prin consilier juridic Laura Nicolae. Aceasta a depus la dosar delegatia, precum si intampinarea prin care Protectia Copilului ridica nu mai putin de 3 exceptii in fata instantei.

Din cauza lipsei apararii, care depusese la dosar cerere de amanare pe motive medicale, „ilustrate” si cu adeverinta medicala, exceptiile nu au putut fi discutate si instanta s-a vazut nevoita sa amane cauza pentru data de 12 iulie.

Madalina Dumitru a fost cea care, in baza legii contenciosului administrativ, a actionat in instanta Protectia Copilului, contestand hotararea Comisiei pentru Protectia Copilului, cea care a hotarat ca minora sa fie incredintata familiei surorii sale.

„Parerea mea este ca ne cam jucam in acest dosar, pentru ca noi nu avem calitate procesuala, cu alte cuvinte nu pe noi trebuia sa ne actioneze in instanta, lucru pe care il stie atat Madalina, cat si avocata sa. Madalina solicita anularea acelei hotarari si repunerea ei in drepturile avute anterior, dar stie foarte bine ca nu impotriva noastra trebuie sa se indrepte.

Hotararea apartine Comisiei, si atunci ne intrebam retoric de ce toate aceste jocuri?”, a declarat Elena Tudor, director executiv adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Constanta.

Madalina isi ascunde si avocatul

In afara repunerii ei in drepturi, Madalina cere despagubiri materiale si morale in valoare de 500 de milioane de lei. Si aceasta nu este singura „neregula” din cererea de chemare in judecata. O alta o constituie instanta careia, potrivit legii, trebuie adresata cererea, si care este Judecatoria, si nu sectia contencios a Tribunalului.

Mai mult, cererea a fost introdusa tardiv, dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut de lege pentru contestarea hotararii. „Noi am ridicat toate aceste exceptii, insa ele nu se pot discuta in absenta uneia dintre parti”, a precizat Laura Nicolae, reprezentanta institutiei parate.

Dincolo de toate acestea se nasc, insa, o serie de intrebari. Unde se ascunde, in continuare, Madalina, cand s-a intalnit Adina Solomon, membra a Baroului Bucuresti, cu cea care este data in urmarire generala, cum au luat legatura cele doua? Adina Solomon nu a putut fi contactata telefonic in cursul dupa-amiezii.