Una peste alta, alegerile ne-au dat tuturor bataie de cap. Pentru unii au insemnat fericire, pentru altii dezamagire. In unele localitati alegerile locale au adus rasturnari de situatie, in altele nici un fel de surpriza, rezultatul fiind dinainte cunoscut.

Una din aceste localitati a fost Mihail Kogalniceanu, unde fostul primar, candidat PNL, a fost devansat de Valer Muresan, candidatul PSD, rezultat ce a constituit o mare surpriza pentru cei care au votat. Timp de doua zile, nimeni nu a inchis ochii in Kogalniceanu.

Toti au urmarit cu sufletul la gura transmisiile TV si stirile de la radio. Cu totii erau siguri ca cel care va castiga va fi „primarul lor”, Traian Dinu, pe care il votasera cu totii. Surpriza, insa, a fost de proportii. PSD a castigat la distanta de cateva sute de voturi.

Toti se intreaba de unde au aparut voturile, din moment ce cu totii au votat PNL-ul. Vestea a fost o mare lovitura pentru fostul primar Traian Dinu, care nu se astepta la un asemenea rezultat. „Cunoastem pulsul localitatii, locuim aici, in mijlocul cetatenilor din Kogalniceanu, si stim ca l-au votat cu totii. Nu stiu ce s-a intamplat”, declara sotia acestuia.

Pe strazi, dezamagirea se citeste pe chipurile oamenilor. „Nu stiu daca alegerile au fost corecte sau nu, insa, la miezul noptii, masinile in care se aflau bodyguarzii primarului din Constanta au oprit cu scrasnet de frane in fata Primariei, gata-gata sa se loveasca intre ele”, sustin martori oculari.

La inchiderea urnelor, au aparut bodyguarzii PSD-ului

Din masini au coborat vreo 30 de insi, inarmati pana-n dinti, care au blocat intrarea in Primarie. Nu stim ce s-a intamplat in spatele usilor, dar cert e ca nu aveau dreptul ei sa blocheze accesul, atata timp cat existau forte de ordine care aveau aceasta sarcina”, mai precizeaza sotia acestuia.

Dezamagit de rezultatul votului, Traian Dinu nu a dorit sa stea de vorba cu nimeni. Ce crede cu adevarat despre modul in care a pierdut Primaria, nimeni nu poate sti. „E ceva ciudat…Nu stiu ce sa spun, mai ales in conditiile in care PD-ului nu i-a fost acceptat nici un reprezentant la alegeri, iar PNL-ul cu greu a avut dreptul la unul.

Rezultatul se cunostea inca de la ora 18.00, iar localnicii spun ca votul lui Muresan costa 200-300 de mii de lei, in functie de situatie”, afirma sotia lui Traian Dinu.

De asemenea, prin Kogalniceanu se vehiculeaza tot mai mult ideea ca miza ar fi de fapt terenurile localitatii, pe care au pus ochii niste baieti de baieti care, bineinteles, vor sa intre in NATO.