Un satean din Serbesti, comuna Saucesti, s-a trezit joi seara cu un tractor in curte. Omul ar fi avut nevoie de el, dar pe camp, la prasila, nu pe prispa. Si apoi, mai bine ar fi fost sa-i bata tractoristul in poarta, nu sa-i treaca prin gard. Acum, Vasile Ionita Turcu nu poate decat sa se bucure ca a scapat cu viata, chiar daca gardul ii zace la pamant.

„Eram chiar aici, langa gard, curatam niste caramizi. Daramam o casa mai veche pe care o am in curte si lucram linistit, pe seara, pe racoare. Am auzit zgomot de tractor, dar nu i-am dat atentie. Toata ziua trec pe drum tractoarele, dar asta a intrat cu viteza in curba si soferul a pierdut controlul volanului“, povesteste Vasile Ionita Turcu.

Cand a vazut ce se apropie de el, omului i s-au taiat picioarele si s-a lasat la pamant dupa o fantana veche, din care nu mai lua apa dar pe care, slava Domnului!, nu apucase sa o darame. Zidul de beton al fantanii i-a salvat viata. Fiica lui, Camelia, a scapat pentru ca a rupt-o la fuga. „Ce bine ca nu au fost copii pe aici, ca morti erau!, spune Camelia.

De obicei e plina ulita si tocmai aici, la noi pe sant, se joaca. Santul ne-a scapat si pe noi si casa, pentru ca a incetinit tractorul. Cred ca tractoristul era beat. A fugit ca s-a temut ca-l bate tata“. Imediat s-au strans vecinii, ca la iarmaroc. Dupa vreo ora au venit si sefii tractoristului. Pagubitul s-a inteles repede cu ei, mai ales ca i-au promis ca ii repara gardul.

Au luat tractorul, dar a doua zi i-au spus ca nu-i priveste pe ei, sa repare tractoristul. Omul ne arata gardul distrus, stalpii de beton facuti bucati. A auzit ca tractoristul este un tanar de pe la Filipesti, aflat in perioada de proba la firma care l-a angajat.

Lumea spune ca are de primit vreo 900.000 lei pentru zilele lucrate, ca sigur va fi trimis la plimbare dupa asa o patanie si ca sunt slabe sperante sa-l despagubeasca pe satean.