Daca saptamana trecuta, conducerea Consiliului Judetean Calarasi declara in conferinta de presa ca nu mai sunt fonduri pentru obiectivul „Punct trecere frontiera Calarasi-Silistra" decat pentru doua luni, iata ca saptamana aceasta fondurile au fost reperate.

Nu au picat din cer, nu a venit nici o finantare, banii provenind din bugetul Consiliului Judetean.

Din fondul de rulment al Consiliului Judetean vor fi alocati bani pentru continuarea lucrarilor, asta daca si consilierii judeteni vor fi de acord si vor aproba proiectul de hotarare.

Presedintele Consiliului Judetean, Raducu Filipescu, a purtat discutii cu partea bulgara, marti, 20 iulie a.c., pentru a se vedea care este stadiul lucrarilor si pe malul vecin, stiut fiinda ca punctul de trecere Calarasi-Silistra este un proiect in oglinda.

Ambele echipe de constructori sunt in grafic, insa pentru achizitionarea feriboat-ului s-au ivit probleme financiare si in partea bulgara. Numai ca bulgarii au reusit sa coopteze o societate comerciala in proiect, astfel ca finantarea se face mai usor.

Si Consiliul Judetean Calarasi studiaza posibilitatea incheierii unui contract de parteneriat public-privat cu o societate comerciala pentru ca feriboat-ul sa fie cumparat cu bani privati.

Pana cand se va incheia acest parteneriat, Raducu Filipescu se va deplasa pe 15 septembrie in Turcia, impreuna cu primarul orasului bulgar Silistra Ivo Andonov, pentru a viziona cateva dintre punctele de trecere fluviala, sperand, in acelasi timp, ca vor putea cumpara la un pret mai mic mijlocul de transport.

Oricum, pentru achizitionarea acestuia nu mai sunt bani alocati prin buget pentru anul acesta.