Petru Placinta a fost „lucrat“ sau „uitat“ acasa de colegul Gheorghe?

Pe listele aprobate de conducerea centrala a PNL nu apare un nume „greu“ din filiala bacauana: Petru Placinta.

Dupa ce s-a vehiculat foarte mult varianta candidaturii sale la Primaria municipiului Bacau, liberalii au aruncat in cursa pentru fotoliul de edil sef al municipiului resedinta de judet un perdant - Ovidiu Budeanu.

Atunci ni s-a explicat ca, de fapt, Placinta ar dori un post in Parlamentul Romaniei. Insa, surpriza, pe listele dezbatute la sfarsitul saptamanii trecute de conducerea centrala a PNL nici macar nu apare numele lui Placinta.

Valeriu Gheorghe explica absenta acestuia pe seama indeciziei lui... Petru Placinta.

Aici ne punem firesc intrebarea: Care indecizie, daca liberalul cu cea mai mare „cota electorala“ si-a manifestat intentia de a intra in Parlament inca de dinainte de alegerile locale?

In stilul sau elegant, Placinta il gaseste vinovat pe Gheorghe de absenta sa de pe liste. „Partidul a luat in calcul dosarele depuse pentru a accede pe listele parlamentare. Eu nu am stiut de aceste liste pentru ca am fost plecat din tara, insa Valeriu Gheorghe putea sa ma anunte.

Sunt totusi un vector de imagine puternic pentru PNL. Nu pierd eu, ci, in primul rand, partidul. Nu am trait niciodata din functii la partid. Am vrut doar sa reprezint electoratul bacauan in legislativul tarii. Este regretabil ce s-a intamplat“, ne-a declarat Petru Placinta.

"Numele unuia sau altuia nu influenteaza neaparat votul electoratului"

Valeriu Gheorghe ne-a declarat: „Sunt convins ca Petru Placinta se va supune deciziei conducerii centrale a partidului. Nu s-a pus niciodata problema unei demisii din PNL“. Desi recunoaste greutatea pe care o are Placinta in organizatia bacauana a PNL, presedintele Gheorghe neaga influenta pe care ar fi avut-o asupra electoratului prezenta pe listele a lui Placinta.

„Nu contest ca Placinta este o personalitate a partidului iar listele ar fi fost mai reprezentative, insa este vorba de un vot politic si nu de unul nominal. Numele unuia sau altuia nu influenteaza neaparat votul electoratului“, ne-a explicat Valeriu Gheorghe.

Nu trebuie uitat ca, inainte de alegerile locale, profesorul Jean Ciuta, fondatorul PNL Bacau, si-a dat demisia din partid denuntand "dictatura" lui Valeriu Gheorghe.

Cine este Petru Placinta?

Director la Avicola Bacau inaninte de 1989, Petru Placinta a devenit faimos prin modul in care a reorganizat activitatea fermelor de pasari introducand principii ale economiei de piata in plin regim comunist.

Dupa 1989 a infiintat holdingul Agricola International, unitate ramasa dupa falimentul COMTIM Timisoara, cel mai mare complex producator de carne din Romania.

Pe plan politic, Placinta este unul dintre cei mai respectati politicieni din judetul Bacau. S-a remarcat prin modul elegant in care si-a tratat adversarii.