Combinatul onestean de cauciuc sintetic cunoaste o noua situatie de criza la inceputul acestei luni. Din cauza unor datorii restante, conturile societatii au fost blocate la solicitarea Ministerului de Finante, astfel ca, tensiunea in randul salariatilor inregistreaza o noua escaladare.

In plus, sindicatul societatii a declansat, cu putin timp in urma, conflictul de drepturi, ca urmare a nerespectarii de catre administratie a unei clauze contractuale mai vechi, privind acordarea unui spor de 10%.

Recent, intre conducerea sindicatului, conducerea executiva a societatii si membrii Consiliului de Administratie a avut loc o intalnire in urma careia s-a convenit ca restanta in chestiune sa fie acordata. In urma acestui rezultat, conflictul de drepturi urmeaza sa fie stins in viitorul apropiat.

Incertitudinea care planeaza in ceea ce priveste viitorul societatii este principala sursa a tensiunii ce exista in randul angajatilor. Avand conturile blocate, pentru Carom este foarte dificil sa se aprovizioneze cu materii prime, in vederea continuarii activitatilor productive si comerciale.

In plus, contractul colectiv de munca in vigoare expira la data de 1 martie 2005, iar conducerea sindicatului a adresat deja o solicitare scrisa administratiei, in vederea demararii negocierilor pentru semnarea unui nou contract. In conditiile in care se vor solicita majorari salariale care sa fie stipulate in textul noului document, administratia va avea de trecut un greu examen.

Potrivit datelor publicate recent pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, Carom Onesti ocupa primul loc in topul datornicilor mari contribuabili la bugetul statului cu datorii totale de peste 8.000 de miliarde de lei.