Iulian Irimia (29 de ani) - ii acuza pe politistii din comuna Stefan cel Mare ca l-au batut "cu profesionalism" dupa care l-au abandonat pe camp. El spune ca duminica, 6 februarie, spre dimineata a iesit in strada sa ia o masina spre Onesti. "Era spre dimineata, cand a oprit un Volkswagen de culoare alba, cu numar de inmatriculare AER" - ne-a declarat Iulian.

"Masina era condusa de un barbat imbracat in haine de politist. L-am recunoscut, lucreaza la postul de politie din comuna Stefan cel Mare, ii stiu doar prenumele: Razvan". El spune ca, in apropiere de Onesti, soferul a parasit drumul principal, intrand pe un drum laturalnic.

"La cativa metri dupa un pod, cei din masina au inceput sa ma bata" - declara Iulian Irimia. "La un moment dat au oprit pe camp, m-au tras afara din autovehicul si au inceput sa ma loveasca cu pumnii si picioarele. Mi-au zis sa fug daca vreau sa scap, ceea ce am si facut. Eram inconjurat de ei, ei radeau de mine, mi-au pus piedica, iar eu m-am dezechilibrat si am cazut pe zapada".

Abandonat in zapada

"M-au izbit cu bocancii atat in zona abdomenului cat si a toracelui. Tot timpul i-am intrebat cu ce sunt vinovat, cu ce am gresti dar nu mi-au dat nici un raspuns. M-au lasat in cele din urma in pace; eu m-am indreptat catre pasarela dar le-am zarit masina, oprisera si cred ca ma asteptau. De frica am ocolit si am mers pe un drum de tara.

Am ajuns pe drumuri ocolite la un bar din Radeana, de unde am cerut o cartela cu care am sunat la politia din Onesti". Tanarul spune ca intentioneaza sa depuna plangere la politia din Onesti".

Conform legii, insa, plangerea trebuie depusa la politia din {tefan cel Mare.

El a ajuns la spitalul din Onesti, unde a fost diagnosticat cu traumatism toracic si hematom ureche dreapta.

Politistii nu recunosc nimic

Politistii din Stefan cel Mare nu recunosc nimic chiar daca agentul cu prenumele Razvan a fost de serviciu in noaptea respectiva, impreuna cu seful de post. "La discoteca au fost cei doi frati Irimia, care, dupa ce au consumat bauturi alcoolice erau cat pe ce sa provoace scandal, ne-a declarat Razvan Rujan, politist la postul din Stefan cel Mare.

Eram amandoi de fata (impreuna cu seful de post - n. red.) si pentru a preveni un scandal i-am scos afara pe cei doi frati".

Cu toate acestea, exista in acest caz mai multe semne de intrebare. La locul unde Iulian Irimia acuza ca a fost batut exista intr-adevar urme proaspete pe zapada. Chiar daca Irimia are probleme in ceea ce priveste comportamentul la discoteca, in sat se vorbeste mult si despre comportamentul politistului Razvan Rujan.

Se relateaza ca acestuia i s-ar spune "karatistul", fiind considerat de localnici ca fiind extrem de agresiv.