Scandalul “Lavinia Şandru & Cozmin Gusa” a cuprins si organizatia PD Mures, dupa ce presedintele filialei, Dinu Socotar, a semnat documentul prin care i se cerea lui Cozmin Gusa sa candideze la presedintia partidului.

Desi Socotar spune ca a semnat documentul in nume propriu, membrii BPJ cer sanctionarea lui.

Acest scandal scoate la iveala amanunte picante, cum ar fi cele legate de viitorul sot al Laviniei, dar si evaporarea unor sume mari de bani.

Democratii mureseni spun ca au pierdut totul pe plan local din cauza liberalilor, care au conditionat participarea lor la negocieri.

Vicepresedintele PD Mures, Bogdan Buda, a dat publicitatii un comunicat in care cere sanctionarea drastica a Laviniei Şandru si a lui Dinu Socotar pentru documentul semnat.

Mai mult, solicita ca BPJ sa exprime o “pozitie unitara”, ceea ce incalca putin democratia din partidul democratilor, respectiv votul dat sub presiunea ca “trebuie sa fim unitari”.

Fata de aceasta situatie, liderul local, Dinu Socotar, al carei atitudine a fost considerata de Bogdan Buda drept necolegiala, sustine in continuare ca a semnat scrisoarea respectiva in nume propriu, gest care nu a angrenat intreaga organizatie.

Desi comunicatul dat de Buda nu a fost discutat initial in BPJ, Socotar spune ca este bine ca l-a facut public deoarece este adeptul transparentei.

Bogdan Buda a plecat cand nu trebuia si a venit cand nu era cazul

Cea mai interesanta pozitie in acest scandal o are vicepresedintele Gheorghe Samarghitan, care s-a cam saturat de scandaluri si de tergiversari, de muncit fara nici o recompensa.

El sustine ca tot acest scandal a pornit de la niste aspecte ce ar putea parea banale si care nu au nici o legatura cu politica.

Daca, in general, femeile sunt marul discordiei, se pare ca in aceasta situatie scandalul a pornit de la Darius Valcov, viitorul sot al Laviniei, care ar fi trebuit sa fie ginerele lui Basescu. La asta s-a adaugat si un scandal legat de facturile pe care Lavinia trebuia sa le deconteze.

“In loc sa dea banii, Lavinia face valuri”, spune Samarghitan, care a mai adaugat ca lumea asta este prea mica pentru a nu iesi la iveala toate dedesubturile si jocurile politice. In plus, spune ca esecul negocierilor pe plan local – in urma carora PD s-a ales cu praful de pe pusca – a fost cauzat tot de bani.

“Eugen Nicolaescu ne-a bagat un ultimatum pe sub usa si ne-a spus ca daca nu achitam nu stiu ce sume, nu participam la negocieri”, sustine Samarghitan, adaugand ca “liberalii au negociat de asa natura incat in anumite posturi se mentin pesedisti inraiti, de exemplu Chioralia la Ape, iar

doamna Filipescu promoveaza niste persoane pe criterii absolut aiurea. De exemplu, la Inspectoratul Şcolar il vrea pe Dumitru Matei, cel care s-a perindat prin toate partidele”.

Tot legat de bani, Samarghitan spune ca in timp ce ei sarbatoreau victoria la restaurantul Prestige, parintii Laviniei chefuiau in spate, la Bulevard, cu pesedistii, distractie ce a costat cateva zeci de milioane.

Nici despre Cozmin Gusa, vicepresedintele PD, nu are o parere foarte buna. Samarghitan sustine ca acesta a umblat in toata luna ianuarie prin orasele transilvane pentru a pune la punct acest plan. “Gusa are prieteni printre oamenii lui Magureanu, numai oameni cu epoleti.

Are relatii bune cu Dorin Florea si cu Natea, or asta ar trebui sa ne dea de gandit. E preocupat de prietenia lui cu Victor Ponta, cu care are intalniri de taina prin Bucuresti. El nu va sta prea mult in PD. Cat despre Bogdan Buda, pot spune ca a plecat cand nu trebuia de la conducere si a revenit cand nu era cazul”, a spus Samarghitan.

El nu are de gand sa ramana la conducerea organizatiei daca lucrurile nu vor lua o turnura buna.

Alti membri ai BPJ, vicepresedinti ai formatiunii, considera ca Dinu Socotar a procedat corect, prin urmare nu ar trebui sanctionat.