· Dublin-Mihail Kogalniceanu, curse aeriene ce vor aduce peste 2.400 de turisti irlandezi

· Agentiile de turism irlandeze s-au aratat interesate de intreaga oferta turistica a judetului Constanta

Targul International de Turism de la Dublin, desfasurat in perioada 26-30 ianuarie, a constituit o buna oportunitate pentru promovarea turismului din judetul Constanta.

Printre reprezentantii Romaniei aflati la manifestare s-a numarat si Directia de Comert, Turism, Servicii si Relatii Publice (DCTSR) din cadrul Consiliului Judetean Constanta.

Roadele participarii s-au aratat inca din a doua zi a manifestarii, cand conducerea turismului constantean a incheiat un contract pentru o cursa charter. Aceasta va opera saptamanal in perioada 13 iunie – 20 septembrie, pe ruta Dublin-Mihail Kogalniceanu si va aduce la fiecare cursa cate 160 de turisti din Irlanda.

„Dupa incheierea acestui contract, inca o agentie de turism din Irlanda si-a manifestat intentia de a trimite turisti in zona noastra, reprezentantii firmei respective fiind impresionati de potentialul turistic al judetului“, ne-a declarat seful DCSTR, Aurelian Arghir.

Potrivit acestuia, delegatia constanteana nu a urmarit sa evidentieze un segment anume al activitatii turistice din judetul Constanta, ci a prezentat intreaga oferta care include turismul cultural, religios, de litoral, istoric.

Agentiile de turism irlandeze s-au aratat foarte interesate de turismul de litoral, precum si de intreaga oferta turistica a judetului.

Odata cu prezenta la targul de turism, autoritatile locale au facut demersurile necesare infratirii institutiilor Consiliului Judetean Constanta cu institutiile omoloage din Dublin, precum si infratirea Municipiului Constanta cu orasul Cork, oras situat in apropierea capitalei Irlandei.

Acestea nu sunt singurele succese ale delegatiei constantene. „Fiind invitati la Ambasada Romaniei de la Dublin, am purtat discutii si pe teme care nu tin exclusiv de turism.

Ambasadorul Romaniei in Irlanda, Silvia Stancu Davidoiu a spus ca sunt foarte multi oameni de afaceri irlandezi care sunt interesati sa desfasoare activitati economice, schimburi comerciale, sa investeasca chiar si in domeniul imobiliar in municipiul si judetul Constanta.

Deja am stabilit primii pasi ai unui proiect pe care trebuie sa-l derulam in perioada urmatoare“, a precizat Aurelian Arghir. In perioada 12-15 februarie turismul constantean va fi prezent la un alt targ, cel de la Milano.

Renaste interesul pentru piata nordica

Intentia CJC este acea ce de a ataca si piata nordica, turistii scandinavi fiind printre principalii vizitatori ai litoralului romanesc, in urma cu 15 ani. Pentru a pune in practica acest proiect este necesara infiintarea unei curse aeriene directe Otopeni – Helsinki.

„Fara existenta acestei curse este foarte greu sa aduci turisti.

Intentia noastra este sa facem demersurile necesare catre Autoritatea Nationala pentru Turism, catre Guvernul Romaniei si catre Compania Tarom, pentru a studia posibilitatile infiintarii unei curse regulate pe aceasta ruta“, a mai declarat Aurelian Arghir.

O alta tinta a Directia de Comert, Turism, Servicii si Relatii Publice, dupa participarea de anul trecut la Targul de turism de la Shanghai, este piata turistica chineza, al carui potential cunoaste o dezvoltare fabuloasa. Anul trecut, peste patru milioane de chinezi au iesit din tara pe motive turistice.

Turistii chinezi sunt interesati de circuite, unde se urmareste a fi inclus si judetul Constanta.