Printi si cenusarese

Baia Mare este singurul oras din Romania cu doua echipe de handbal calificate in primavara europeana. Totusi, problemele financiare coplesesc performanta.

HC Minaur Baia Mare si-a propus sa atinga finala din acest an a Challenge Cup si, conform declaratiilor antrenorului Lascar Pana, chiar sa o castige. Sortii nu le-au harazit insa un adversar foarte comod: echipa portugheza ABC Braga-Andebol. “Este o echipa cu un mare potential ofensiv. Joaca aproape in acelasi stil precum o facem noi. Cred ca sansele de calificare sunt egale.

Va depinde totul de modul in care ne vom valorifica avantajul propriului teren. Contam pe sprijinul celui de-al optulea jucator, adica publicul”, a spus Pana.

Cele doua manse se vor disputa pe 5 si 12 martie (prima partida in Baia Mare). Mansa din Baia Mare a stat mult timp sub semnul intrebarii, lusitanii inaintand o oferta echipei noastre de a disputa ambele meciuri in deplasare. Conditiile financiare ar fi fost destul de avantajoase (s-ar fi economisit aproape 6000 de euro) insa s-ar fi pus in pericol obiectivul, acela ca Minaur sa se califice.

“Din respect pentru spectatorii baimareni si pentru munca noastra de pana acum am hotarat sa nu acceptam oferta de a juca ambele manse in deplasare. Publicul baimarean merita un spectacol de gala si cu ajutorul sponsorilor am reusit sa gasim fondurile necesare disputarii partidei de la Baia Mare”, a declarat presedintele clubului si totodata primarul orasului, Cristian Anghel.

HC Minaur incearca strangerea de fonduri pentru finantarea echipei asteptand sprijinul masiv al spectatorilor. In acest sens, a deschis si un cont in care cei interesati pot depune bani. “Minaur nu cerseste mila, insa un ajutor de la cetateni ar fi binevenit. Multa lume s-ar putea indrepta spre echipa. Ne chinuim mereu, fiindca nu sunt bani”, a opinat Raducu Pop, unul din sponsori.

Initiativa constituie o premiera in sportul maramuresean, ramane de vazut care va fi ecoul pe care-l va avea in randul suporterilor.

Minaur face un tur de forta la sfarsitul acestei saptamani jucand trei partide, toate pe teren propriu (sambata si duminica de la ora 11 si luni de la ora 17) impotriva echipei CSM Medgidia, unul contand pentru campionat, iar celelalte pentru sferturile de finala ale Cupei Romaniei. De asemenea, in vederea pregatirii dublei cu Braga, Minaur va juca in devans partidele de pe teren propriu cu U.

Agronomia Cluj si Bucovina Suceava in 16 si 19 februarie. Echipa spera ca pana la ora jocului sa-i recupereze pe Irimescu si Apostu, ambii accidentati.

HC Selmont, reprezentanta handbalului feminin in Challenge Cup, are o misiune extrem de dificila in fata echipei germane BSV Buxtehude, fosta finalista a competitiei. Evaluand sansele de calificare, oficialii baimareni au decis sa accepte sa joace ambele manse in deplasare siliti si de lipsurile financiare acute prin care trece echipa.

Meciurile vor avea loc in 11 si 12 februarie, dar sansele de calificare sunt considerate minime. Probabil cu o mai mare implicare financiara din partea sponsorilor ar fi fost posibila o mansa si la Baia Mare.

Doua performante de acceasi valoare, valorificate diferit. Banii fac… diferenta.