Mult asteptatele schimbari ale directorilor institutiilor deconcentrate nu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru reprezentantii locali ai PSD. Presedintele partidului, Aurel Simionescu a declarat ca "vor exista diverse formule de schimbare. Noi am discutat cu mai multi dintre cei care urmeaza a fi suspendati din functii.

Ceea ce intentionam noi sa facem este sa promovam o anumita reglementare care sa spuna foarte clar pana la ce nivel se fac numirile pe criterii politice". Totodata, Aurel Simionescu a precizat ca unii dintre acestia vor renunta la functii prin demisie, altii prin simplul fapt ca se va schimba numele institutiei pe care au condus-o.

" Inspectoratul Scolar se va numi "Revizoratul Scolar" iar fostul inspector Viorel Mortu se va intoarce la catedra. Daca actuala putere considera ca unii dintre acesti oameni trebuie sa ramana, acest lucru se va discuta la momentul potrivit. De asemenea, unii pot ramane pe pozitia a doua.

Nu trebuie sa constituie o tragedie aceasta miscare de sus in jos Ceea ce ne dorim este ca cei care urca pe diferite pozitii sa fie oameni competenti pentru ca altfel riscam discutii care vor fi in dauna electoratului" sustine Simionescu.

Cu privire la negocierea posturilor din institutiile deconcentrate, presedintele organizatiei judetene a PD Braila, Horia Vasioiu a declarat ca "la nivel judetean numarul functiilor care revin fiecarui partid se va stabili in urma unor criterii mentionate in protocol.

La nivelul Brailei alaturi de Alianta va intra probabil si PUR, daca isi defineste pozitia fata de noi in plan judetean, si Blocul National Democrat.

In acest moment nu s-a facut nici o negociere cu nici un partid, nici macar in interiorul Aliantei, despre vreo functie in deconcentrate si nici nu vom discuta pana nu vom avea protocolul semnat la nivel national ca sa vedem cum se rasfrange acesta in teritoriu. Nu vrem sa patim ca in alte judete unde s-a facut o negociere iar ulterior aceasta a picat".