Noul director de marketing al societatii CET SA Bacau - firma aflata in subordinea Consiliului Local - este cumnatul primarului Stavarache. Acesta a aterizat in functie direct de la firma primarului - Prod Cresus.

De la inceputul anului, director de marketing la CET Bacau a fost numit Ion Marius Stanila. El il inlocuieste in post pe Ionel Palar, plecat sa-i reprezinte pe bacauani in Parlamentul Romaniei. Pana aici nu ar fi nimic anormal, insa, noul director este nimeni altul decat cumnatul primarului Romeo Stavarache.

SC CET SA este o societate comerciala aflata in subordinea primarului, iar cumnatul a aterizat acolo, tocmai de la firma lui Stavarache, taman dupa ce acesta a fost ales in fruntea urbei. Directorul CET, Vasile Dragusanu, o face pe nestiutorul, iar primarul Stavarache, desi recunoaste legatura de rudenie, spune ca nu are nici un amestec in evolutia fulminanta a carierei cumnatului sau.

Directorul CET face pe nestiutorul

Directorul general al CET, Vasile Dragusanu, a declarat ca nu stie daca Ion Marius Stanila este sau nu cumnatul primarului Romeo Stavarache. “Angajarea domnului Stanila s-a facut respectandu-se prevederile contractului colectiv de munca", spune directorul Dragusanu. "Sunt mai multe formule de angajare, perfect legale.

Conform actului constitutiv al Consiliului de Administratie al CET si contractului colectiv, angajam personal prin concurs sau cu interviu”.

Vasile Dragusanu spune ca Ion Marius Stanila a fost angajat in urma cu doua - trei luni la Serviciul programe dezvoltare, iar de la 1 ianuarie a fost numit de catre Consiliul de Administratie in functia de director de marketing.

“Domnul Stanila il inlocuieste pe domnul Ionel Palar pe perioada in care acesta va fi in Parlament si are suspendat mandatul la CET, noua sa calitate fiind incompatibila cu functia de director. Stiu ca este absolvent de Finante- Contabilitate si al Academiei Militare. Inainte de nagajarea la Cet a lucrat ca director economic la societatea Prod Cresus. Nu stiu daca este cumnatul domnului primar.

Cand l-am angajat la CET aveam doua locuri libere de economist la Serviciul programe dezvoltare si a corespuns cerintelor”.

Salt impresionant in cariera

Nici Ion Marius Stanila nu-si aminteste cu exactitate ziua in care a inceput sa lucreze la CET. Chiar si asa, oferind doar date aproximative, directorul Stanila face dovada unei ascensiuni fulminante: ”Pe la jumatatea lunii decembrie 2004 am fost angajat ca economist la CET, iar de la 1 ianuarie 2005 sunt director de marketing.

Da, sunt cumnatul lui Romeo Stavarache, dar ce vreti sa sugerati cu asta? Nu a fost nimic neobisnuit. M-am prezentat la interviu si am fost acceptat. De la inceputul anului, pentru ca Ionel Palar nu mai poate ocupa functia de director executiv, am fost propus eu de catre Consiliul de Administratie. Pe perioada determinata.

Cand ii va expira mandatul, domnul Palar se va intoarce la postul sau, care ii este rezervat”.

Noul director de marketing al CET nu a vrut sa dezvaluie salariul pe care il primeste la CET, prevalandu-se de confidentialitatea salariilor in Romania si multumindu-se sa specifice ca acesta este “comparabil cu cel de la Prod Cresus”.

Prefectul arunca pisica in curtea CET

Actualul prefect al judetului, Gabriel Berca, care a fost si el angajat la firma primarului dar si pentru o scurta perioada de timp in conducerea CET Bacau, stie ca in functia de director de marketing de la CET Bacau a ajuns cumnatul primarului Stavarache, insa nu vede nici o problema. "E o problema strict de competenta directorului general de la CET Bacau.

Tine de politica societatii respective", ne-a declarat scurt Berca.

Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase

Desi a confirmat faptul ca directorul de marketing de la CET este cumnatul sau, primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache spune ca nu are nici un amestec in acest caz, iar faptul ca a fost angajat la firma sa nu a contat prea mult pentru ca a lucrat foarte putin. "Actualul director de marketing are doua facultati, este economist, a activat in aviatie.

In general pe noi ne intereseaza profesionistii. Oricum eu nu am avut nici un amestec. Nu l-am propus eu. E o problema efectiva a conducerii CET pe cine angajeaza", ne-a declarat Romeo Stavarache.