¤ Sticla sablata poate fi utilizata la decorarea diferitelor piese de mobilier, a usilor interioare si exterioare, precum si la personalizarea diferitelor obiecte promotionale

De cele mai multe ori amenajarea unei case si chiar a unei incaperi presupune o munca migaloasa, al carei rezultat se doreste a fi o creatie cu totul si cu totul originala, care sa imbine eleganta, rafinamentul, culoarea, dar si utilitatea.

In categoria elementelor decorative care pot fi utilizate pentru amenajarea unei locuinte, un loc aparte il ocupa sticla sablata, si asta pentru ca efectul sau ornamental este unul inegalabil.

Sticla sablata poate fi utilizata la decorarea diferitelor piese de mobilier, a usilor interioare si exterioare, a ferestrelor precum si la personalizarea diferitelor obiecte promotionale.

Numarindu-se printre putinele firme care realizeaza sablari pe sticla, "Herra Color Glass" Iasi detine tehnologia de inalta performanta si potentialul creativ care ii permit sa puna in opera cele mai ingenioase modele de sticla sablata, in diferite forme si nuante pastelate.

"Fiecare model este unic si are frumusetea lui proprie, pusa in valoare atunci cind exista o imbinare armonioasa intre elementul decorativ al sticlei sablate si modelul usilor, al ferestrelor, culoarea peretilor, mobila din incapere.

Cu imaginatie, dar si cu bun gust, putem obtine efecte decorative extraordinare", ne-a declarat doamna Marinela Andronic, director al societatii iesene si autoare a modelelor de sticla sablata.

Pe linga avantajul estetic deosebit, sticla sablata prezinta si unele calitati care tin mai mult de latura practica, printre acestea numarindu-se intretinerea foarte usoara, multiplele modalitati de utilizare, reducerea luminozitatii excesive (in cazul geamurilor, poate inlocui cu succes jaluzelele), dar si lipsa elementului toxic (prezent in cazul vitraliilor clasice realizate cu plumb).

"Sablarea pe care o realizam este o operatiune mecanica, si nu o sablare chimica, prin tratarea sticlei cu o solutie care sa o atace. Astfel de procedee se pot aplica doar pe suprafete mici, de ordinul centimetrilor.

Spre deosebire de acestea, sablarea mecanica nu intimpina restrictii legate de dimensiunea sticlei, existind posibilitatea de a sabla pereti intregi din sticla, deservind in cele mai multe situatii ca pereti despartitori", a precizat doamna Marinela Andronic.

Atenti chiar si la cele mai mici detalii, specialistii "Herra Color Glass" pot aduce un plus de originalitate oricarui spatiu (fie ca acesta este o locuinta sau un birou), prin personalizarea diferitelor piese din sticla: seturi de pahare, vaze, scrumiere etc.

Pentru a acoperi o paleta cit mai larga de cerinte, modelele de sablare a acestor obiecte din sticla pot varia de la figuri abstracte si pina la sigle ale firmelor, insotite de diverse motto-uri.

In ceea ce priveste preturile practicate de societatea ieseana, acestea difera in functie de complexitatea modelului care urmeaza a fi sablat pe sticla si de dimensiunea sticlei respective. Ca un prim reper, se poate retine faptul ca pretul pe metru patrat de sticla sablata simpla (fara model) este de 200.000 lei (fara TVA).

Avind in vedere faptul ca in domeniul amenajarii si decorarii spatiilor interioare sau exterioare, preferintele clientului sint esentiale, "Herra Color Glass" realizeaza sticle sablate doar pe baza de comanda, sticla fiind pusa la dispozitie de catre beneficiar.