Deputatul Lavinia Sandru si Darius Valcov, primarul municipiului Slatina, si-au pus pirostriile sambata, 29 mai a.c., la Biserica „Adormirea Maicii Domnului" de la kilometrul „0" al statiunii Neptun, nasiti de Cozmin si Gabriela Gusa. Pentru eveniment, biserica din Neptun a fost decorata cu zeci de buchetele de flori naturale, atat in interior, cat si la intrare.

De mentionat ca marea majoritate a nuntasilor, care au fost cazati la hotelul „Neptun" din statiunea cu acelasi nume, au mers in ziua nuntii, la indemnul nasului Gusa, pe jos pana la biserica, starnind curiozitatea turistilor.

Desi era anuntata pentru orele 18.00, ceremonia religioasa a intarziat aproape o ora, Lavinia lasandu-se asteptata de viitorul mire, care s-a dovedit foarte emotionat. Nasul Cozmin Gusa, vesel si zambitor, a intampinat oaspetii la intrarea in biserica.

Dupa ce a prins in pieptul catorva dintre invitati buchetele de flori, Cozmin Gusa si-a dat seama ca este mult mai „practic" ca acestia sa faca singuri „operatiunea", pentru o mai buna „eficientizare".

La cununie si-au facut aparitia, pe langa parintii si rudele celor doi miri, Peter Imre, director Corporate Affairs Philip Morris Romania, insotit, fireste, de Diana Lascarescu, intr-o rochie care a atras multe priviri ale barbatilor, Aurelian Pavelescu, colegul de partid al nasului si miresei, actorul Andrei Duban, producatorul si regizorul Cornel Diaconu, „boss"-ul Laviniei de la Aldaco Film, iar domnisoarele de onoare au fost trei prietene ale miresei.

Lavinia a purtat o rochie deosebita, cu material adus din Paris si creata de o prietena a miresei. Ar mai fi de mentionat faptul ca nunta a fost organizata de o firma de specialitate din Bucuresti, astfel incat mirii nu si-au batut capul prea mult cu pregatirile.

La slujba a participat numai o parte a invitatilor, mai putin de 100 de persoane, pentru ca bisericuta este inca in curs de constructie, iar spatiul a fost foarte restrans. La intrarea in biserica trebuie mentionat ca mireasa, Lavinia, a avut foarte mare grija, ba chiar s-a oprit pret de cateva secunde inainte sa paseasca pe treptele bisericii, pentru a se asigura ca paseste cu dreptul.

Nuntasii au petrecut, pana in zori, la Crama „La Calul Balan"

Ceremonia a durat aproape doua ore, timp in care centrul statiunii Neptun s-a animat brusc, cateva zeci de curiosi, marea majoritate turisti straini oprindu-se pentru a-i vedea pe miri. Localnicii si-au manifestat acelasi interes, strangandu-se la kilometrul „0", intrucat aceasta este prima nunta simandicoasa oficiata la Neptun, in noua biserica.

Un alt punct al atractiei au fost si autoturismele de ultima generatie din care au „descins" majoritatea invitatilor. In finalul ceremoniei, preotul de la Neptun, Cezar Gelu Calin, le-a daruit mirilor, din partea bisericii „Adormirea Maicii Domnului", o icoana cu Sfanta Fecioara, indemnandu-i totodata sa isi aleaga un patron spiritual care sa le ocroteasca familia.

„Il asteptam pe nas sa „scoata" finii la biserica saptamana viitoare, cand, dupa ce acestia si-au ales patronul spiritual al familiei, el trebuie sa va daruiasca, la randul sau, o icoana si o candela", a declarat preotul paroh Cezar Gelu Calin. Dupa „poza de familie" de pe treptele bisericii, sute de confetti au fost aruncate in aer cu un dispozitiv special.

Invitatii au pornit spre Crama „La Calul Balan", aflata in imediata vecinatate, unde s-a patruns pe o alee formata din faclii aprinse, distractia tinand pana la revarsatul zorilor. La miezul noptii oaspetii au fost delectati cu un foc de artificii.