Fostul comandant al Politiei Rutiere Timis, comisarul-sef Filip Stancu, a castigat procesul cu Ministerul Administratiei si Internelor (MAI), dupa ce, in urma unui control de la IGP, politistul a fost eliberat din functie pe motiv de "management defectuos". Demiterea sa era oarecum previzibila, el facand parte din vechea "garda" de la Inspectoratul Judetean de Politie.

In plus, Stancu si-a atras antipatia unor importanti lideri liberali locali, dupa ce, in noiembrie 2003, primarul PNL de atunci al comunei Teremia Mare, Marcellus Loth, a fost urmarit in mod expres de politia aflata sub influenta social-democratilor, doar-doar va cadea in plasa.

In final, inevitabilul s-a produs: dupa o urmarire ca-n filme, cu roti scrasnind si blocari de drumuri, actiune la care a luat parte personal seful Politiei Rutiere de atunci, Filip Stancu, edilul a fost prins conducand masina dupa ce bause o bere.

Incidentul a generat un adevarat scandal. Reprezentantii filialei PNL au remis un comunicat in care denuntau actiunile de "politie politica ale sefului Politiei Rutiere, Stancu Filip".

Liberalii au catalogat incidentul cu urmarirea primarului o inscenare, in conditiile in care, coincidenta sau nu, Marcellus Loth urma sa dezvaluie in cadrul unei conferinte de presa abuzurile si presiunile la care era supus constant de PSD.

Desi conducerea organizatiei judetene a PNL a solicitat ministrului de Interne de atunci, Ioan Rus, demiterea celor vinovati, in special cea a lui Filip Stancu, nu s-a luat o astfel de masura. Acest lucru avea sa se intample abia un an si jumatate mai tarziu, cand noul "val" din Politia Romana a descins la Timisoara pentru a lua la "puricat" intreaga activitate a viitorilor fosti sefi.

Asa a cazut (si) Filip Stancu, in activitatea caruia au fost descoperite, sustine echipa de control, lucruri necurate.

Argumentele IGP nu au fost, se pare, suficient de puternice pentru a convinge si instanta de judecata de faptul ca fostul sef al Politiei Rutiere Timis are carente mari in activitate si ca urmare acesta "a cazut in picioare".

Paradoxal e faptul ca, in timp ce Tribunalul Timis elibera hotararea prin care comi-sarul-sef Filip Stancu era repus in functie, printr-un ordin al ministrului Administratiei si Internelor el era numit sef al Serviciului Comunitar Permise si Certificate de Inmatriculare, unitate aflata in subordinea Prefecturii.

Culmea ironiei, chiar sub tutela prefectului Ovidiu Draganescu, presedintele liberalilor din judet, care in urma cu un an si ceva cereau demiterea lui Stancu pentru purtare abuziva in cazul primarului din Teremia Mare.

Ulterior, ofiterul a introdus in instanta o cerere de suspendare a eliberarii din functie, solicitare admisa de Tribunalul Timis, care a dispus repunerea sa in functie pana la solutionarea definitiva a litigiului cu MAI.

Intre timp, la finalul lunii mai a acestui an, comisarul-sef a depus o cerere si la IPJ, prin care solicita transferul la Serviciul Comunitar Permise si Certificate de Inmatriculare.

Problema e ca, din moment ce a castigat procesul, Filip Stancu ar fi trebuit sa fie repus pe vechea sa functie, ceea ce nu s-a intamplat. Ofiterului i s-a cerut sa predea legitimatia si pistolul si sa plece din Politie, lucru care se pare ca l-a enervat la culme si i-a cauzat probleme cu tensiunea arteriala.

Unele surse sustin ca ofiterul ar intentiona sa-i dea in judecata atat pe actualul sef al IPJ, comisarul-sef Cristinn Lapadat, cat si pe seful Serviciului de Management si Resurse Umane, pentru abuz in serviciu.