O femeie de 31 ani a fost ucisa din gelozie. In aceeasi zi, fetita ei de sase ani a cazut de la etajul trei si si-a fracturat picioarele. Sarbu Daniel Ghita, principalul suspect, a fost retinut dupa o urmarire ca-n filme

Joi, 30 iunie 2005, in jurul orelor 11 si 15 minute, Serviciul de Ambulanta din Lugoj a fost anuntat de un cetatean ca in Micro V, str. Cornet, bl. 50 bis, o fetita a cazut de la etajul 3. In cadere, fetita de sase ani si-a fracturat piciorul stang si a fost transportata la Spitalul Judetean din Timisoara.

Bunicii fetitei au auzit de acest accident si au venit, cat au putut de repede, la fata locului.

Adriana, o prostituata de lux?

Din spusele vecinilor si ale politistilor reiese ca Adriana Katita Olariu, de 31 ani, mama fetitei, se prostitua in mod frecvent. Practic traia din aceasta meserie. Clientii ei erau racolati prin Publitim (o publicatie de mica publicitate) si adusi in apartamentul sau. Se pare ca, de fiecare data cand avea de lucru, fetita era data in grija unei vecine, sau era incuiata in ultima camera.

Dupa alte informatii, Adriana era foarte cunoscuta in lumea interlopa din Lugoj, dar si de catre personalitatile politice locale, pentru serviciile ei sexuale totale si lipsite de prejudecati. In aceasta situatie, crima se pare a fost comisa din gelozie.

Femeia a fost gasita fara viata, intinsa pe jos, dezbracata si acoperita cu o patura

Bunicii au intrat in apartamentul unde locuia mama fetitei. In prima camera, a fost gasita fara viata, intinsa pe jos, complet dezbracata si acoperita cu o patura, Adriana Katita Olariu, de 31 ani. Pe masa din acea camera, erau lenjeria intima a femeii si un set de prezervative. Adriana fusese strangulata.

Medicul legist a constatat cauza decesului: comprimarea cailor respiratorii si urme de strangulare in jurul gatului, precum si lovituri puternice cu piciorul pe tot corpul. S-a mai constatat ca asasinul a apasat-o puternic cu talpa piciorului pe gura si pe nas, cu vadita intentie de a o ucide. Pentru a fi sigur de actiunea sa, barbatul i-a pus un scotch pe gura.

De pe balcon, fetita privea pe fereastra ce facea mama sa si, din neatentie, a alunecat

In urma cazaturii, a suferit un soc si o usoara amnezie. La spital, in prezenta bunicilor, fetita a dat o prima declaratie psihologului, insa, datorita starii ei, aceasta este pusa la indoiala de catre anchetatori.

Fetita a declarat ca a fost incuiata de mama sa in ultima camera si ca privea pe fereastra ce se intampla in camera unde se afla mama sa si ca, din nebagare de seama, a alunecat de la balcon, cazand in picioare, pe iarba, in fata blocului.

Un cerc de suspecti

Cercetarile asupra mortii misterioase a Adrianei Olariu au stabilit un cerc de suspecti.

Primul dintre ei, un neamt de 60 de ani, fostul concubin al Adrianei, cu domiciliul in Timisoara, a fost exclus de pe lista celor banuiti, avand un alibi beton.

O urmarire ca-n filme

Continuand cercetarile, politistii au ajuns pe str. Timisorii, la nr. 110, unde locuia Sarbu Daniel Ghita, de 38 ani, identificat ca un apropiat al victimei. Politisti i-au cerut sa aduca buletinul si sa-i insoteasca la sediu pentru a da o declaratie despre cum si-a petrecut ziua de joi.

Fara a trezi vreo banuiala, Sarbu Daniel Ghita a iesit pe fereastra de la apartamentul sau, a oprit un TIR si a plecat cu acesta spre Timisoara. Politistii s-au prins imediat si dupa o urmarire ca in filme, dupa o cursa cu peripetii, l-au prins pe str. Timisoarei la unul din filtrele desfasurate de agentii rutieri.

In timpul audierilor, Sarbu Daniel Ghita a recunoscut ca el este autorul omorului, motivand ca actiunea sa a fost determinata de gelozie. El a mai spus procurorului ca omorul a avut loc dupa ce a cazut fetita si ca el nu a putut iesi din locuinta pana cand nu a plecat ambulanta. Asasinul a fost gelos pe faptul ca a gasit la Adriana un alt barbat si a trebuit sa astepte pana cand acesta a plecat.

A urmat o cearta apriga, care l-a adus intr-o stare de furie si, pierzandu-si controlul, a ucis-o. Cercetarile continua, cu principalul suspect dupa gratii.

Clientii Adrianei au si uitat-o

La usa Adrianei au batut multi clienti. Acum, nu o mai cauta nimeni. Cat despre fetita, se pare ca aceasta tragedie o va marca toata viata.