Autobuzele cumparate in leasing de SC "Transport Local" SA Targu-Mures de la o firma irlandeza au ramas din data de 1 august in garaj. Aceasta, deoarece contractul de cumparare in rate nu a fost finalizat intrucat societatea straina a disparut intre timp.

Mai mult, de la inceputul acestei spatamani cele 27 de autobuze nu mai au nici numere de circulatie, iar conducerea firmei asteapta o solutie salvatoare de la Ministerul Finantelor.

"Autobuzele nu circula, pentru ca le-au expirat numerele. Singura solutie ar fi ca Finantele de la nivel central sa le confiste, prin Politie, dupa care acestea sa fie ori scoase la licitatie publica, ori sa le doneze Societatii de Transport Local cu titlu gratuit", a declarat consilierul local Claudiu Maior.

El a mai spus ca exista promisiuni in acest sens, dar ca inca nu s-a facut nimic concret pentru ca autobuzele in cauza sa poata reintra in circulatie. Maior a mai spus ca CL a aprobat o cerere a SC "Transport Local" SA de trecere a acestor autovehicule in proprietatea publica a statului.

Cele 27 de autobuze ramase in parcul auto al firmei de transport local reprezinta o treime din numarul autobuzelor aflate in proprietatea societatii. Autovehiculele au fost cumparate in leasing de la firma irlandeza "Reliable Market Consultants Ltd." din Irlanda, care a fost radiata, insa, intre timp, fapt ce a determinat neefectuarea transferului dreptului de proprietate a autobuzelor.