Dupa articolul aparut ieri in ziarul nostru privind modul in care au fost construite drumurile pe dealurile de la Orasu Nou Vii, am fost contactati ieri de catre un grup de salariati de la punctul de lucru al societatii Drumuri judetene din Orasu Nou.

"Am executat lucrarea dupa ordinele primite prin telefon de la Stefan Szabo"

Un grup de fosti si actuali salariati de la SC Drumuri judetene, punctul de lucru Orasu Nou: "Dorim sa va informam ca noi am efectuat lucrarea pe dealurile din Orasu Nou Vii, iar comenzile erau date prin telefon.

Il auzeam adesea pe seful nostru Imre Toth care spunea nervos: . Lucrarea pe drumurile dintre vii si care duc spre vila lui Szabo Istvan a inceput inca in 2002.

Ea s-a facut in mai multe etape si s-au folosit materiale multe si scumpe, cum e de pilda bitumul, dar si criblura. Noi nu am vazut nici un deviz pe aceasta lucrare si sintem convinsi ca asa ceva nici nu a existat, iar acest drum a fost facut pe altor devize. Adica s-au folosit materiale platite de altii. Asta inca nu e totul.

Societatea noastra mergea prost, oamenii nu erau platiti, nu aveam mereu de lucru in timp ce particularii primeau lucrari in detrimentul nostru. De pilda in Orasu Nou Vii a cistigat licitatia pentru repararea unui drum de 1 km unul pe nume Petruse. Toate acestea erau facute intentionat ca noi sa falimentam, iar Szabo Istvan sa cumpere la un pret de nimic aceasta societate.

Toata lumea stia ca SC Drumuri judetene Satu Mare era al PSD-ului, iar Drumuri judetene Carei este al UDMR-ului. Dupa alegeri Istvan Szabo a zis ca nu il mai intereseaza punctul de lucru de la Orasu Nou."

"Eu nu am vazut nici un deviz pentru lucrari", spune seful punctului din Orasu Nou

Toth Imre - seful punctului de lucru al societatii Drumuri judetene din Orasu Nou: "Eu nu am vazut vreun deviz pentru lucrarile de pe dealurile din Orasu Nou Vii. Noi primeam doar telefon de la Drumuri judetene Carei, care ne spuneau sa executam acolo lucrari. Noi am executat doar ordinele superiorilor nostri.

Intr-adevar societatea noastra a fost sabotata pentru ca unii au dorit falimentarea ei, pentru ca au vrut sa o cumpere la pret de nimic. Apoi ea s-a desfiintat si am fost alipiti celor de la Drumuri judetene Carei. Am fost sabotati si in continuare.

Cind aveam lucrari nu ne dadeau bitum cei de la Drumuri judetene Satu Mare, iar luni de pilda am trimis acasa 28 de oameni pe motiv ca nu avem de lucru. Marti dupa masa a fost insa mare sedinta si s-au aprobat bani, iar de miine vom incepe lucrarea intre Bixad si Camarzana. Am umblat prin vii sa adun oamenii la lucru.

Tot din ziar am aflat si faptul ca societatea Drumuri judetene se va contopi din nou, iar unitatea din Carei se va desfiinta.

Doar PNA-ul poate descilci hatisul drumurilor din Orasu Nou Vii

Am vorbit si cu Silviu Osan - directorul SC Drumuri judetene Carei. El spune ca nu stie nimic de comenzile date prin telefon pentru executarea drumurilor pe dealurile din Viile Orasu Nou pentru ca la acea data nu era conducatorul acestei societati.

Cit priveste lucrarile care se executa in satul Horea ele nu se fac de care Drumuri judetene Carei, ci de Drumuri judetene Satu Mare ne-a spus interlocutorul nostru. La intrebarea noastra de ce drumarii satmareni executa o lucrare care este la doi pasi de Carei, directorul Osan ne-a spus ca sintem baieti inteligenti si vom pricepe singuri si raspunsul.

Lucrurile par la prima vedere incurcate. Insa asa cum spunea un lider politic din Satu Mare, "Doar PNA-ul ar putea descilci hatisul afacerilor manevrate de Stefan Szabo".