Constantenii care au trecut ieri prin centrul Constantei au avut surpriza sa fie intampinati de fete zambitoare cu baloane galbene, pe care trona sigla „BT”, apartinand Bancii Transilvania. Motivul nu este greu de ghicit, fiindca ieri, 3 august a.c., a avut loc deschiderea oficiala a primei cafenele bancare din Constanta, BT Café, sub patronajul bancii cu acelasi nume.

Ne intrebam in ce masura a respectat limitele legalului aceasta initiativa, in conditiile in care dupa toate aparentele nu a fost respectat un plan urbanistic de dezvoltare. Ba mai mult, draguta si tanara administrator a cafenelei nu parea sa fie familiarizata cu termenii de specialitate.

Responsabilii acestui proiect si-au declarat intentia ca prin realizarea acestui tip de cafenea sa se adreseze in primul rand oamenilor de afaceri, aducand si pe litoralul Marii Negre cel mai nou mod de a imbina placulul cu utilul. Toate bune si frumoase, doar ca dupa cate se pare acestia s-au cam pierdut undeva pe …parcurs, uitand sa puna la punct toate detaliile.

De exemplu, desi cafeneaua are o capacitate de cca. 50 de locuri, nu are si o parcare corespunzatoare, motiv pentru oamenii de afaceri care vor alege sa se relaxeze in fata unei cafele in timp ce incheie vreo tranzactie bancara, va trebui sa se „bata” cu clientii localurilor din jur pentru un loc.

Ba mai mult, tanara si dragalasa administrator la BT Café-ului, Magda Cristea, a ramas foarte uimita de terminologia PUD (plan urbanistic de dezvoltare) si nu a putut specifica daca localul nou deschis are sau nu un astfel de plan. Cat despre lipsa unor locuri de parcare pentru clientii lor, Magda Cristea a declarat zambind ca nu a avut timp inca sa-si puna aceasta problema.

„Astazi am avut deschiderea oficiala, inca nu am avut timp sa ma gandesc si la aceste aspecte”, ne-a declarat dezinvolta Magda Cristea.

Promisiuni de internet, dar nu exista nici telefon

Singura parcare ce poate fi considerata ca apartinand cafenelei este cea detinuta de fostul complex „Grand” si folosita pentru aprovizionarea magazinului. Iar daca pana acum parcarea era utilizata doar sporadic, cand se descarca marfa, in conditiile infiintarii unui local public, situarea in intersectie nu va fi benefica traficului rutier.

Dar administratorul BT Café nu pare sa-si faca prea multe probleme , nici in aceasta privinta, nici in ceea ce priveste faptul ca localul a fost deschis fara a fi pe deplin pregatit.

Astfel, desi reprezentantii Bancii Transilvaniei sustineau ca aceasta cafenea va fi dotata cu cele mai moderne mijloace de informare, printre care internet, presa si televiziune, localul nu beneficiaza deocamdata nici macar de post telefonic. Cat despre momentul cand va fi instalat unul, administratorul Magda Cristea nu a putut sa ofere prea multe informatii.