Cristian Strobl povesteste ca se afla la o terasa, alaturi de doua cunostinte, cand a fost chemat de Deutsch (poreclit Jack) „A trecut cu masina si mi-a facut semn sa ma duc pana la el. Chiar daca era civil, stiam ca e politist, pentru ca il cunosc, am copilarit impreuna”, isi incepe relatarea acuzatorul.

Strobl arata ca totul a pornit de la un scandal mai vechi. “M-a chemat si m-a intrebat pana cand am de gand sa ma leg de-a doua lui familie, adica de colegii lui. In urma cu cateva zile, m-am imbatat intr-un bar si am spart niste sticle. Cei de acolo au chemat politia.

Beat fiind, intr-adevar, am avut niste discutii contradictorii cu politistii, iar acestia m-au amendat cu 15 milioane de lei”, spune tanarul lugojean. Abordat de politistul pe care-l cunostea, Strobl a avut parte de un tratament neasteptat. “Deutsch era suparat ca i-am umilit si jignit colegii.

Am incercat sa-i spun ca regret ce am facut si ca pentru asta am fost amendat. Mi-a spus ca oricum sunt vizat si ca, daca o sa ma prinda, imi rupe capul. Eu l-am intrebat cum adica.

In momentul acela s-a intors, nici nu visam ca ma loveste, mi-a dat trei pumni in gura, mi-a dat cu picioarele… Ce m-a deranjat cel mai mult, e faptul ca am copilarit impreuna si nici nu ma asteptam sa ma loveasca”, ne-a mai declarat Strobl.

Sfatuit sa nu depuna plangere

Tanarul batut povesteste ca, imediat dupa incident, a sunat la IPJ Timis si a facut o plangere verbala impotriva politistului. “Apoi m-am dus acasa sa-mi iau buletinul, am fost la medicul legist si am plecat spre Politie. Inainte sa ajung, m-a sunat sa vorbeasca cu mine. Bineinteles ca nu am avut ce sa discut cu el.

Am intrat in Politie, am vrut sa depun plangere”, explica Strobl. El spune ca politistii au incercat sa-l convinga sa renunte la reclamatia impotriva colegului lor. “Cu greu mi s-a dat o bucata de hartie dintr-o rola de fax. Mi-au spus ca nu au foi, ca sa ma duc in alta parte sa fac rost.

Si tot incercau sa ma convinga ca nu-i bine ceea ce fac si sa ma gandesc ca nu o sa mai scot nasul in oras”, a mai declarat tanarul. Victima sustine ca poate nici nu s-ar fi gandit sa depuna plangere, daca nu ar fi fost amenintat de agresorul sau. „Asta m-a deranjat cel mai mult.

Imediat dupa ce am luat bataie, inainte sa urce in masina mi-a zis ca daca incerc sa fac ceva, sa ma duc la Politie, sa fac un gest, mi-a zis ca ma calca in picioare. La Politie, nu a recunoscut ca m-a batut.

In prima faza, a intrebat cine sunt eu, ca el nu ma cunoaste, nu m-a vazut in viata lui si ar trebui sa merg la psihiatru”, adauga lugojeanul.

Victima acuzata de subiectivism

Luni dimineata, a aflat de incident si Claudiu Chebici, seful Politiei Lugoj. “A ajuns la mine plangerea lui Strobl. Agentul la care face referire e in concediu. Se fac verificari. Sa vedem, daca este vinovat se vor dispune masuri. Oricum, victima se poate adresa instantei, deoarece este vorba de lovire“, ne-a declarat seful politistilor lugojeni.

Marti, in saptamanala conferinta de presa, Chebici si-a completat declaratia. „Am discutat si cu agentul Deutsch si, dimpotriva, versiunea lui este ca Strobl ar fi incercat sa sara la el si nu a facut altceva decat sa-l impinga. Nu stiu ce sa va spun in acest moment.

Din cate am aflat, cei doi se cunosc din copilarie, iar politistul era in concediu. Eu nu-l cunosc pe Strobl, dar ar putea fi subiectiv, deoarece cu putin timp in urma a fost amendat cu 15 milioane. Am inteles ca nu are certificat de la medicul legist”, a comentat seful Politiei Lugoj.

Martorii

Cele doua fete care stateau cu Cristian Strobl in momentul incidentului confirma versiunea lui.„A venit respectivul, Jack, nu stiu cum il cheama, asa il cunosc. Prima data i-a facut semn din masina. Pe urma a venit la masa si i-a spus ca vrea sa discute cu el.

Au mers in fata cabanei si apoi Strobl s-a intors, tot spart la fata, cu sange, iar Jack s-a urcat in masina si a plecat. Cristi chiar a glumit cand s-a ridicat si a zis << Sa vezi ce mi-o iau, ca i-am injurat pe politai atunci cand am fost beat!>>. Eu am crezut ca glumeste” spune Adreea B.

„Stateam la cabana si a venit un baiat, Jack, nu-l cunosc, si l-a chemat. A zis ca vrea sa vorbeasca cu el. Cand s-a intors, era tot batut. Strobl nu i-a facut nimic. Mai erau vreo doua persoane care au vazut. L-a si amenintat, oricum tot timpul il ameninta”, sustine la randul ei cealalta martora, Ana Maria T.

Dovada

„Va avea certificat medico-legal, daca vine sa-l ridice”

Medicul legist Mircea Tabacel cunoaste cazul. El ne-a declarat ca, pana in prezent, nu a eliberat nici un certificat medico-legal, dar spune ca o va face in momentul in care Strobl va merge sa-l ceara. „A venit la mine acasa un baiat, avea intr-adevar buza umflata. Nu i-am eliberat certificat.

L-am chemat sa vina la serviciu, intre ora opt si noua, dar nu a venit. Nu are certificat pana acum, dar daca va veni, o sa-i dau”, ne-a declarat Mircea Tabacel.

Strobl s-a impacat cu ploitistul care la batut

“Declaratie: Subsemnatul Strobl Cristian, fiul lui Strobl Mihai si Valentina, nascut la 12.12.75 in Lugoj, cu acelasi domiciliu, str. Cotul-Mic bl. 36, sc. B, ap. 18, jud.

Timis, declar urmatoarele: referitor la plangerea depusa, impotriva agentului de politie Deutsch, fac urmatoarele precizari: doresc sa imi retrag plangerea formata cu motivatia ca am copilarit cu politistu, iar altercatia din 30.07.05, s-a datorat stresului si oboselii prietenului meu, si a faptului ca nu am inteles discutia care am avut-o cu el pe fondul unei probleme mai vechi avute.

Nu am crezut ca cearta noastra poate avea un asemenea ecou, faptul ca am fost la ziaristi o reactie de moment fara sa imi consult familia si hotararea mea, de a rezolva aceasta problema in mod amiabil nu este influentata de nimeni.

Discutiile avute cu prietenul meu s-au concluzionat in faptul ca am gresit amandoi si doresc ca acest incident sa nu pateze reputatia de politist a prietenului meu sau sa ii afecteze cariera.

In cazul in care dupa aceasta data voi simti presiuni din partea politistilor, am primit garantii ferme de la Seful Politiei Municipiului, ca vor fi luate masuri dure fata de cei care inteleg sa ma sicaneze! Atat declar si semnez personal.”

N.R. Miercuri dimineata, Cristian Strobl ne-a adus la redactie o copie dupa declaratia prin care si-a retras plangerea. Tot in aceeasi zi am discutat cu Claudiu Chebici, Seful Politiei Municipale care ne-a spus ca are dubii in privinta plangerii depuse de Strobl si ca retragerea ei ii intareste aceste dubii.

Chebici a tinut sa precizeze ca Strobl nu a fost amenintat sau obligat sa isi retraga plangerea.