Constantin Tamaga a cumparat 3.400 mp de teren la Stefanesti, in 1998, cu cinci milioane lei (adica 0,17 dolari/mp). In 2003, cind era prefect, il evalueaza la 50.000.000 lei si il doneaza fiicei sale. Tamaga si-a mutat terenul pe traseul soselei de centura a Pitestiului, ca sa poata fi expropriat si despagubit. Pretul de expropriere a variat intre 4 si 10 euro.

Asadar, pe un teren platit cu 578 dolari, familia prefectului a scos intre 15.000 si 37.400 dolari. Mutarea suprafetei, de fapt un schimb de teren, nu s-ar fi putut face fara acordul Comisiei de Fond Funciar Stefanesti, condusa de primarul PSD Dumitru Nistor.

Tamaga sustine ca "presupusul schimb" oricum nu ar fi fost avantajos: "Terenul acela ar fi costat mult mai mult dupa terminarea autostrazii. L-as fi vindut cu 15 euro metru, nu cu 6, cit mi-a dat CNADN. Cine zice ca am schimbat locatia, sa-mi dea pamintul inapoi".

Numai ca, dupa terminarea lucrarilor la soseaua de ocolire, terenurile invecinate nu vor mai avea deschidere la strada, astfel incit terenul de pe vechiul amplasament nu mai valoreaza mare lucru.

Un al primar, Costel Zanfir, din Bradu, fost membru PSD, este urmarit penal pentru ca a improprietarit membri ai comisiei de fond funciar din comuna, precum, si pe unii angajati ai primariei cu 60 de hectare de teren, fara ca acestia sa poata dovedi cu acte ca au detinut vreodata acele suprafete. Terenurile in cauza se afla pe centura ocolitoare a Pitestiului.

Persoanele in cauza au fost si ele despagubite de CNADN cu sase euro pentru fiecare metru patrat.