Primarul municipiului Medias (judetul Sibiu), Daniel Thellmann, este nemultumit de modul in care se lucreaza pe santierele finantate din banii publici pe teritoriul orasului si mai ales de ritmul scazut al lucrarilor de finalizate a investitiilor in cazul blocurilor cu locuinte ANL.

Edilul, impreuna si Daniela Puscas, directorul Directiei Tehnice a Primariei, au inspectat strazile pe care se efectueaza lucrari la refacerea si modernizarea infrastructurii, iar apoi au vazut care este stadiul acestora in alte trei importante puncte de investitii: pasarela pietonala peste raul Tarnava Mare (leaga cartierele din zona de vest cu restul orasului), santierul blocurilor de locuinte ANL si santierul singurului cinematograf din localitate.

Constatarile oficialilor medieseni au fost ca i-au gasit pe muncitorii firmelor ce lucreaza in antreprenoriat la aceste obiective stand mai mult la umbra. "Suntem la jumatatea anului si se impunea vizitarea santierelor din municipiu. Ritmul de lucru este scazut, iar activitatile ar putea sa fie optimizate. Sunt foarte nemultumit de situatia pasarelei peste Tarnava Mare.

Sper ca aceasta lucrare sa fie terminata cu bine candva. Pot spune ca mergem bine cu asfaltarea infrastructurii si ii felicit pe muncitorii care lucreaza in aceste conditii grele. La blocurile ANL sunt nemultumit de ritmul in care avanseaza lucrarile la constructia cea noua", a declarat Thellmann.

De mentionat ca pasarela peste Tarnava Mare a ajuns la cel de-al patrulea termen de finalizare, dupa ce constructorul a promis ca o va preda in functiune in toamna trecuta, apoi la sfarsitul anului, in aceasta primavara sau, probabil, toamna viitoare.

Firma "Concefa" SA, executantul lucrarilor, a picat din nou prost in ochii edililor, care solicita patronatului sa se ocupe mai mult de acest obiectiv, important pentru comunitatea locala. Acolo mai sunt de executat lucrari de sablare-vopsire a structurii metalice, apoi de turnare a covorului asfaltic si de hidroizolare a cablurilor de sustinere.

Scuza oferita de conducerea firmei este aceea ca nu prea sunt bani pentru finalizarea investitiei.

La proiectul ANL de pe strada Sinaia, muncitorii au ramas in urma cu echiparea tehnico-edilitara a blocurilor (operatiune executata de firma "Alexrom" SA din Medias). Mai mult, reprezentantii Primariei au observat ca se lucreaza in ritm de "canicula" la realizarea bransamentelor de apa si alimentare cu apa, a canalizarii pluviale si pentru apele menajere.

Surse din cadrul municipalitatii sustin ca nemultumirile edilului vin si din faptul ca multe dintre societatile aflate sub contracte cu administratia locala se achita de obligatiile contractuale "in dorul lelii", in ciuda deselor observatii facute de autoritati.

Una dintre consecintele intarzierii executiei lucrarilor este si amanarea finalizarii si distribuirii catre beneficiarii apartamentelor ANL. Tinerii care si-au depus o cerere pentru obtinerea unei astfel de locuinte vor trebui sa mai astepte ceva timp pana cand se vor muta in casa noua. Aceasta este parerea primarului Daniel Thellmann care a vizitat si zona in care se construiesc blocurile.

Edilul a constatat o completa lipsa de interes din partea muncitorilor pentru terminarea lucrarilor, lipsa chefului de munca fiind cauzat de faptul ca oamenii nu isi primesc la timp salariile.