Numarul mare de bolnavi internati in ultimele zile pe sectiile Spitalului Clinic de Boli Infectioase Oradea a dus la o diminuare ingrijoratoare a medicamentelor aflate pe stoc. De asemenea, potrivit conducerii institutiei, si sumele de banii alocate anul acesta pentru medicamente sunt pe terminate, motiv pentru care pacientii internati trebuie sa vina cu medicamente de acasa.

Potrivit directorului Spitalului Clinic de Boli Infectioase, dr. Sonia Draghici, in ultima perioada se prezinta zilnic la medic zeci de persoane care sufera de toxiinfectie alimentara si boli diareice acute, ce necesita internare. Acest lucru a determinat o ingrijorare a conducerii spitalului intrucat medicamentele s-au epuizat, antibiotice nemaiexistand deloc pe stoc.

Sonia Draghici sustine ca fondurile alocate in acest an pentru medicamente au fost de 1,5 miliarde lei, in timp ce pentru necesarul de medicamente din 2005 unitatea avea nevoie de cel putin 3,5 miliarde lei.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase nu este singurul care se afla in aceasta situatie. In urma cu cateva luni si pacientele internate la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie din oras au avut de infruntat aceeasi situatie. Maternitatea nu a putut asigura nici macar materialele sanitare celor internati.