PSD Bihor se pregateste pentru alegerile anticipate ca si cum acestea ar avea loc maine. Cel putin asa a declarat prim-vicepresedintele filialei, Alexandru Retegan. Atat el, cat si presedintele organizatiei judetene, Mihai Bar, sustin ca au intalniri periodice cu oamenii din partid.

Intrebati daca sunt pregatiti si cu listele pentru Parlament, liderii social-democrati nu au vrut sa divulge nimic concret. Ei au spus ca se va tine cont de parerea de la Bucuresti, insa nu va fi nimic impus de la Centru, cum s-a intamplat pana acum.

Cat priveste actualii parlamentari PSD din judet si posibilitatea ca acestia sa apara pe liste, Mihai Bar a lasat sa se inteleaga ca fostul presedinte al filialei, deputatul Gheorghe Sarb, nu are nici o sansa. Nu a mentionat, insa, nimic despre posibilitatea ca deputatul Claudiu Pop, sau despre senatorul Alexandru Athanasiu sa isi pastreze locurile.

"Despre activitatea deputatului Gheorghe Sarb nu stim nimic pentru ca el nu comunica cu noi. In schimb, ceilalti doi parlamentari au avut rezultate bune si ei sunt tot timpul prezenti si in judet, unde isi fac cunoscuta activitatea la conferintele pe presa pe care le sustin in mod regulat", a mai afirmat presedintele filialei PSD.

Bar a confirmat astfel, inca o data, lipsa comunicarii in interiorul partidului si lipsa unitatii dintre social-democratii bihoreni. Relatiile dintre "echipa" lui Gheorghe Sarb si actuala conducere s-a racit imediat dupa alegerile interne din partid, cand fostul lider a pierdut sefia organizatiei.

Dupa acel episod, Sarb a intrat intr-un con de umbra, refuzand sa mai colaboreze cu actuala conducere, sa participe la conferintele de presa ale partidului sau sa organizeze el conferinte de presa pentru a-si face publica activitatea din Parlament.

Tot cu acest prilej, Mihai Bar a facut public si faptul ca actualii lideri nu comunica si nu coopereaza nici cu consilierii locali.

El a spus, cu privire la hotararea de CL aprobata in ultima sedinta, prin care primaria va cumpara 23 de tramvaie cu 1, 5 milioane de euro, ca el nu a fost de acord cu votul dat de doi dintre alesii social-democrati, Ovidiu Copil si Ioan Mintas, care au aprobat aceasta hotarare.