Ca urmare a numeroaselor sesizari pe care le-au primit, cum ca in statiunea Mamaia agentii economici nu respecta intervalul legal al „distractiilor” zgomotoase si nici nivelul de decibeli, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Constanta, sub atenta supraveghere a trimisilor de la Inspectoratul de Sanatate Publica Bucuresti, au trecut la verificarea cluburilor de noapte din

statiunea mai sus amintita. Primirea facuta de patroni nu a fost insa una tocmai calduroasa, in cazul clubului „New Orient” fiind necesara chiar si interventia vedetei de pe scena pentru aplanarea scandalului.

In cursul noptii de 5/6 august a.c., reprezentantii Directiei de Sanatate Publica, insotiti de un trimis al Inspectoratului de Sanatate Publica Bucuresti, au efectuat controale pe raza statiunii Mamaia, verificand in ce masura agentii economici respecta nivelul de decibeli emisi dupa ora 24.00.

Si cum a fost vorba doar de o actiune de rutina, dupa cum au sustinut reprezentantii DSP, argumentata si prin faptul ca controlul s-a derulat inainte de ora 01.00, adica limita legala pentru producerea de zgomot in statiune, inspectorii DSP au ales trei localuri situate in apropierea Postului de Politie Mamaia.

Astfel, inspectorii s-au deplasat in „Kristal Club”, unde limita maxima admisa era depasita vag de basul care din cand in cand trecea de pragul legal de 70 decibeli in interior.

Desi in primele doua locatii controlul a decurs fara nici o problema, nu mica le-a fost surpriza inspectorilor in „New Orient”, unde in afara clubului se inregistrau 68 decibeli, pe cand limita in exterior este de 60 decibeli. Mai mult, acolo au fost intampinati de patronul turmentat si pus pe harta.

DSP a plecat fara sa dea nici o amenda

Pe cand angajatii sustineau ca proprietarul localului nu este de gasit, pentru a salva aparentele, iritat de prezenta organelor de control, patronul clubului a aparut din spatele scenei. Pozand in victima a legii, proprietarul clubului „New Orient” a recurs chiar si la injurii si amenintari verbale la adresa inspectorilor ISP.

Scandalul, ce a atatat si interesul consumatorilor, care au sarit in sprijinul patronului, a fost cu greu aplanat. Si asta numai dupa ce cunoscutul manelist Catalin Arabu ce concerta pe scena clubului a intervenit pentru a linisti spiritele.

Tragandu-l pe reprezentantul clubului „New Orient” de o parte, sub argumentatia ca este un bun prieten de al sau si pentru a-l sfatui sa nu-si ingreuneze situatia printr-un scandal, Catalin Arabu a incercat sa apere interesele clubului prin faptul ca „si cantaretii trebuie sa castige un ban si cum altfel pot sa o faca daca nu se aude ce canta?” Pe de alta parte, patronul sustinea ca nu exista nici un motiv pentru a fi controlat pentru ca „eu am furat in Germania, nu in Romania”. Pentru ca intervalul legal de 01.00 nu fusese depasit, inspectorii DSP au fost nevoiti ca plece cu coada intre picioare, fara sa aplice nici o amenda contraventionala, nici macar pentru faptul ca au fost agresati verbal de reprezentantii clubului.