Biroul purtatorului de cuvant al Primariei municipiului Caransebes, Romeo Manica, a fost amenajat la demisolul cladirii. In perioada interbelica, in spatiul respectiv a functionat temnita Politiei. Acesta a fost locul in care a fost arestat si detinut si Horia Sima, o cunoscuta capetenie legionara, prin anul 1933.

In afara unui scaun, a unei mese si al unui miros greu, in incapere nu se mai gaseste absolut nimic. Mai mult, camera a fost folosita pana nu de mult pentru depozitarea ajutoarelor de tot felul, iar mirosul si substantele cu care acestea au fost tratate acestea s-a impregnat in lambriul din rumegus presat care are o vechime de peste 30 de ani.

Purtatorul de cuvant a afirmat ca se multumeste cu spatiul care i-a fost cedat ca birou, dar solicita ca incaperea in care isi are biroul sa fie zugravita si igienizata. El sustine ca felul in care arata camera in prezent este "un atentat la sanatatea ori si cui i-ar trece pragul".

Romeo Manica ocupa functia din cadrul Primariei de aproximativ opt ani. El a fost, insa, anul trecut prima "victima" a instalarii noii conduceri liberale in cadrul institutiei. Primarul Marcel Vela a decis atunci comasarea functiei de purtator de cuvant cu o alta detinuta de alta persoana, iar Manica a fost dat afara.

La momentul respectiv, intre cei doi a avut loc o altercatie chiar in cladirea municipalitatii, dar nu a fost luata nici o masura, cu toate ca la fata locului fusese prezenta si politia.

A urmat un proces unde, alaturi de alti doi contestatari, purtatorul de cuvant a castigat in instanta reangajarea, precum si o suma de 250 de milioane de lei reprezentand salariile restante, la care se adauga si darile catre stat ce trebuie platite de angajator.