In decursul ultimei luni, aceasta firma a primit doua avertismente publice din partea Primariei clujene, pentru neregulile la lucrarile din oras. De asemenea, in acest an, firma a fost amendata de Primarie cu 260 de milioane de lei vechi. "Recurg la aceasta masura pentru ca am epuizat toate caile.

Am dat avertisment public, am dat amenzi si nu s-a imbunatatit nimic in activitatea lor", a declarat Emil Boc.

Obiectiile Primariei sunt clar formulate si au fost aduse in atentia conducerii firmei Sade in repetate randuri. "Am intalniri saptamanale pe aceasta tema. De o parte sunt reprezentantii Electrica si cei ai Companiei de Apa Somes, iar de alta sunt cei ai Sade. Ne spun mereu ca situatia din teren e grea sau tot felul de alte motive", a mai spus Boc.

Primarul sustine ca, daca nu se va imbunatati modul de lucru, s-ar putea ajunge la rezilierea contractului dintre municipalitate si Sade.

Obiectii peste obiectii

Primaria se plange ca lucrarile efectuate de Sade sunt de o calitate indoielnica. De asemenea, pentru ca cetatenii Clujului percep tot mai mult disconfortul creat de modul de lucru al acestei firme, telefonul primarului a fost bombardat cu reclamatii la adresa acestei firme.

"Facem aceste demersuri la delegatia Comisiei Europene pentru ca nu mai suportam aceasta presiune. Suntem constienti de importanta si utilitatea acestui proiect pentru oras, dar nu oricum si nu in orice conditii. Pana acum nu am apelat la autoritatile europene, am crezut ca problema se poate rezolva local", a mai spus Boc.

Firma este "acuzata" ca a depasit cu mai multe luni de zile termenele de executie si refacere ale strazilor, ca semnalizarile la lucrari erau necorespunzatoare, fapt pentru care multe autovehicule au suferit stricaciuni, ca materialul din sapaturi a fost depozitat ilegal pe strada, transformand astfel multe din strazile Clujului in veritabile ulite pline de mocirla, si ca masinile de transport ale firmei nu au fost curatate corespunzator la iesirea de pe santier, fapt pentru care au fost murdarite strazile orasului.

Pagube de sute de mii de euro

In afara de aceste nemultumiri, aparent mai usoare, Sade a taiat cabluri electrice a caror reparare a costat firma Electrica circa 400 000 de euro si a lasat fara curent peste 2 000 de abonati casnici. Nici Compania de Apa Somes nu a scapat de Sade, fiind necesare lucrari de reparatii de peste 31 000 de euro la conductele afectate.

Potrivit contractului semnat intre Sade si Compania de Apa Somes, responsabilitatea pentru toate aceste daune revine exclusiv firmei Sade si subcontractorilor sai. Primarul Emil Boc se asteapta ca prin demersul sau firma sa fie responsabilizata in legatura cu respectarea contractului.

Francezii au primit termen pana la finele lui septembrie, timp in care Primaria si Compania de Apa vor monitoriza modul de lucru. Proiectul de extindere si reabilitare a retelei de apa in Cluj-Napoca se ridica la 62 de milioane de euro, iar termenul de finalizare este anul 2006