Primarul comunei Cornu considera ca localitatea pe care o conduce este una "sinistrata". De ce? Pentru ca ploiele din aceasta vara au afectat, printre altele, si scoala centrala din Cornu, atunci cind au patruns, pe usa, in doua sali de clasa, in laboratorul de informatica si in spatiul amenajat pentru programul "lapte si corn".

"Doua la primarie, doua la scoala de fete..."

Potrivit informatiilor detinute de oficialii Inspectoratului Scolar Prahova, la Cornu au fost afectate "mai multe sali de clasa". Cite? "Primaria vorbea despre sase, iar cei de la scoala de doua", explica inspectorul scolar general adjunct, prof. Nicolae Petrescu. Culmea ironiei, la Cornu au fost inundate nu doua, nu sase, ci... patru sali. "Apa a venit de sus.

S-a strins si apa de ploaie si apa reziduala de la aia care si-au facut case pe aici. Si-au amplasat casele strategic, asa ca daca vine suvoiul ocoleste casele lor si se opreste in scoala. Noi sintem singura piedica in calea apelor", povesteste, cu naduf, una dintre ingrijitoare. Aceasta mai spune ca apa a intrat in incinta pe o usa, care acum a fost asigurata cu.... spuma poliuretanica.

La mina Consiliului Judetean

In ciuda renumelui de care se bucura comuna Cornu, primarul Cornel Nanu considera ca localitatea pe care o pastoreste trebuie tatata ca orice alt asezamint afectat de inundatii. "Ultima oara a plouat saptamina trecuta. Nu ne-am apucat de reparatii, pentru ca asteptam sa ne dea bani si Consiliul Judetean. Trebuie sa ne trateze si pe noi ca pe sinistrati, ca am avut 20 de gospodarii afectate", mentioneaza, extrem de serios, Cornel Nanu.

Desi s-a ferit sa explice, concret, cine ar trebui sa primeasca sprijin in calitate de sinistrat, Cornel Nanu se plinge ca nu poate face, singur, astfel de investitii. Pentru ca pina la inceperea unui nou an scolar a mai ramas numai o luna de zile, Primaria Cornu a contactat deja o firma de constructii - Search SRL Bucuresti - care sa repare parchetul si sa amenajeze si niste rigole care sa dirijeze apa care vine din deal, insa pina acum nimeni nu a facut nimic.

Juraminte religioase

Directorul Scolii Cornu, pofesor de religie, se jura ca cele patru sali afectate de apele care au navalit in comuna au fost distruse inca din luna iunie, de la primele ploi puternice, si nu la finele saptaminii trecute, asa cum lasase se sa inteleaga primarul.

"Acum, la ultimele furtuni, n-a mai intrat apa. Dar nu ne-am apucat de reparatii pentru ca nu sint bani la Primarie", explica oficialul unitatii de invatamint. Una peste alta, Scoala din Cornu arata, intr-adevar, ca o unitate de invatamint occidentala. Cu exceptia celor doua clase de curs, unde parchetul, spart, a adus in incinta pamint si paie. Si ele la standarde europene, ca si comuna.

Obrazul subtire...

Comuna sinistrata Cornu, cunoscuta mai ales cu cea mai mare densitate de VIP-uri pe lotul de casa, va avea in curind, o gradinita unica in judetul nostru. Chiar daca in prezent aceasta te intimpina cu drapelul Romaniei facut franjuri, in curind aici va functiona un sistem de incalzire prin pardoseala. In final, investitia va depasi un miliard de lei, bani care se pare ca exista.

La momentul la care aceasta va fi finalizata, la Cornu va fi inaugurata prima gradinita de acest fel din judet. Cel mai probabil, la festivitati ar putea fi prezenti si "fii adoptivi" ai comunei, care vor povesti plingind guvernantilor veniti sa taie panglici cum a devenit Cornu, din prima comuna la standarde europene, o comuna devastata de apa, cu un bilant tragic: 20 de beciuri inundate si doua sali de clasa cu parchetul umflat.