Cea de a doua seara a Festivalului „Callatis“ a reunit pe aceeasi scena nume foarte noi, dar si veterani ai muzicii usoare romanesti – Angela Similea, care a cantat in duet cu Ovidiu Komornic, Mirabela Dauer cu Raoul si trupa Autentic, dar si cu Nelu Ploiesteanu si Body&Soul, care, la randul lor au cantat alaturi de Selena, Andreea de la „Blondy” a fost pe scena cu

Laurentiu Duta.... Intr-un cuvant, seara „Dialoguri gen Callatis” a fost una a duetelor intre generatii. In fata scenei, la locul special amenajat pentru VIP-urile locale, a fost prezent presedintele Traian Basescu, alaturi de sotia sa Maria, primarul Mangaliei Zamfir Iorgus, cel al Pitestiului, Tudor Pendiuc si cel al Bistritei, Vasile Moldovan.

Se pare ca presedintele vrea sa isi creeze pe litoral o imagine de „om din popor”, pentru ca, dupa ce in cursul zilei s-a fotografiat cu toti cei care i-au solicitat acest lucru prin Piata festivalului din Mangalia, la finalul celei de a doua seri a manifestarii, Traian Basescu a „luat-o“ pe jos, pe toata faleza din localitate, printr-o multime de cateva zeci de mii de

spectatori. Acestia au fost foarte incantati de inedita prezenta a presedintelui in randul lor, ba, la un moment dat, s-au apucat sa strige cate un „Traiasca Basescu!“, care, probabil, i-a bagat in racori pe membrii pazei de corp a primului om in stat.

Mai trebuie mentionat ca aproape toti artistii au urcat pe scena de pe o ambarcatiune de agrement, apartinand unui afacerist local, „Soleda”, iar mare parte dintre ei au si parasit scena in acelasi mod.

Miki a „lichidat” un lan de maci pentru ultimul videoclip

Fetele de la „Trident”, lansate anul trecut pe scena festivalului, au stat in culise, desi nu au intrat pe scena. Celebrii blugi „decupati“ la spate au fost inlocuiti, numai una purtand o pereche de pantaloni foarte mult „lasati“ in jos… Miki va continua „linia” latino pe care a adoptat-o in muzica sa cu exact un an in urma.

In prezent ea lucreaza la un album nou, care va aparea in toamna. In urma cu o luna ea si-a lansat noul videoclip, la melodia „Mai stai”, la filmarile caruia a trecut prin foarte multe peripetii: „Am filmat clipul pe un drum de tara, printre camioane si foarte mult praf.

Noi nu am stiut ca vor trece asa multe masini grele pe acolo si ne-am trezit ca din doua in doua minute treceau trei-patru camioane incarcate cu nisip si pietroaie. In cateva ore eram plini de praf, pana cand a trecut o cisterna cu apa si a udat pe jos, transformand totul in noroi.

Ne-am stricat incaltamintea si din cauza asta in videoclip toate cadrele sunt doar bust, picioarele mai putin, pentru ca se vedeau urmele de noroi. Am mai avut in par maci proaspeti rosii si la fiecare sfert de ora echipa alerge prin lan sa culeaga altii, asa ca, la finalul filmarilor, nu prea au mai gasit flori”, a declarat pentru „Replica” Miki.

Solista a sosit pe litoral marti, chiar in ziua festivalului, si va pleca sambata, cand va avea spectacole in Bucuresti. „Vara nu prea vin pe litoral pentru ca nu imi plac susele“, afirma Miki, care insa si-a petrecut concediul pe un alt litoral, cel turcesc, in Antalya. „Au fost opt zile de vis, am facut plaja cat am putut”.

Pana sambata Miki spera sa ajunga sa se distreze cat mai mult, sa se bronzeze si sa se „dea cu banana“, desi are experienta anilor trecuti, cand, dupa mai multe caderi de pe acest mijloc de agrement, s-a ales cu vanatai foarte urate. Una dintre vedetele cu cele mai putine fite de la festivalul din acest an a fost Rocsana Marcu, care a venit insotita de o prietena.

Rocsana a cantat in duet cu Nelu Ploiesteanu, cu care a si filmat un videoclip pentru piesa „Marie si Marioara“. Rocsana ne-a declarat ca, intr-un fel, continua linia melodica pe care a avut-o alaturi de „#ORA” – etno-dance. „Stilul este insa un pic diferit, pentru ca majoritatea pieselor sunt mult mai ritmate, fiind din repertoriul Mariei Tanase.

Sunt foarte fericita ca maestrul Nelu Ploiesteanu a acceptat aceasta colaborare. Ne-am intalnit prima oara la filmarea videoclipului, iar el mi-a spus «vai, Roci, nu-mi vine sa cred ca o sa avem un videoclip impreuna», mai ales ca este primul clip din cariera sa, desi a mai avut o incercare in urma cu cativa ani“.

Rocsana Marcu va avea din toamna patru emisiuni TV

Intrebata in ce mod comenteaza despartirea trupei „HORA”, Rocsana ne-a declarat ca, intr-un fel, se astepta la acest lucru. „Ma asteptam sa se intample asa, pentru ca de mult timp Elena lucreaza la un album solo. Poate este mai bine, imi pare rau de trupa „#ORA”, dar sunt sigura ca Radu Fornea o sa gaseasca o formula pentru a continua cu aceast proiect”.

Rocsana va avea din toamna nu mai putin de trei sau chiar patru emisiuni de televiziune, tot de divertisment, printre care si „Eurotombola“, pentru care inca mai poarta discutii. O sa mai joace si intr-un „comedy-show“, la o televiziune al carui nume insa nu ni l-a dezvaluit, dar va fi un spectacol gen „Mr. Bean”.

Andreea Banica il prefera pe Laurentiu Duta

Stralucitoare ca de obicei, cea mai solicitata vedeta a fotografilor profesionisti si amatori de pe scoica Festivalului „Callatis”, Andreea Banica ne-a declarat ca se simte foarte bine in noua formula – cea „solo”, fara Cristina Rus – si ca este deosebit de incantata de colaborarea cu Laurentiu Duta. „Mi-a compus niste cantece extraordinare.

In septembrie imi voi lansa un nou videoclip pentru „Te-am iubit”, melodia aflandu-se pe albumul pe care l-am lansat in urma cu doua saptamani. Deocamdata astept scenariul si sper sa iasa la fel de bine ca si „Dansez, Dansez“.

In ceea ce priveste participarea la Mamaia, Andreea ne-a declarat ca in perioada in care ar trebui sa participe la festival are mai multe concerte la Adjud, astfel incat in scurt timp va trebui sa ia o decizie. Dansatoarele care o insotesc peste tot au fost alese in urma unui casting, iar „Blondy” este foarte incantata de ele, pentru ca sunt „muncitoare si punctuale”.

In ceea ce priveste inlocuirea Cristinei cu o alta colega de trupa, Andreea ne-a declarat ca experientele pe care le-a avut pana in prezent in aceasta privinta i-au fost suficiente si va ramane deocamdata „solo”. „Cu Cristina vorbesc la telefon, ne intalnim chiar la coafor. Chiar m-a felicitat pentru noul album, a fost prima data cand a facut acest lucru.

Noi am ramas prietene, nu ne-am certat, au fost neintelegeri contractuale si atat“.