Patronul clubului, Paszkany Arpad, a sperat ca, de data aceasta, consilierii judeteni vor vota asocierea si l-a trimis la sedinta pe antrenorul echipei, Dorinel Munteanu. Prezenta fostului component al generatiei de aur nu i-a impresionat, insa, pe consilierii judeteni.

Dupa ce au ingropat fotbalul clujean, printr-un management dezastruos la clubul de traditie al orasului, Universitatea Cluj, reprezentantii PSD si PRM continua sabotajul fenomenului fotbalistic.

Desi au esuat in readucerea Universitatii pe prima scena fotbalistica a Romaniei, clubul de pe malul Somesului zbatandu-se in aceste zile in mocirla diviziei B, peremistii si pesedistii clujeni, care au administrat catastrofal orasul si judetul in perioada 2000-2004, nu pot sa-si depaseasca invidia fata de rivalii istorici din Gruia.

Inainte de luarea deciziei cu privire la participarea SC Univers T, societate aflata in patrimoniul Consiliului Judetean, cu aport in natura la capitalul social al SCS CF CFR Ecomax Cluj SA, au existat momente hilare in sala, pornite de la contrele dintre consilierii PRM si cei ai UDMR.

Acestia din urma, struniti bine de Peter Pall, au votat in masa "pentru", dar nu au putut sa invinga ostilitatea PSD si PRM. Inclusiv unii consilieri ai Aliantei au fost impotriva asocierii Univers T cu CFR Ecomax.

"Imi pare rau ca o echipa de talia CFR nu beneficiaza de sprijinul judetului. Avem nevoie de un cantonament modern, ca sa ne imbunatatim performantele, dar vad ca unii nu vor. CFR nu merita acest lucru", a declarat un oficial al clubului "feroviar". Pe fuga, Dorinel Munteanu a spus: „Eu am vazut locatia si cred ca este una potrivita".

"Ce trebuie sa mai faca CFR ca sa fie sprijinita?", s-a intrebat internationalul. In acest an, CFR Ecomax a primit, de la Consiliul Judetean, doar o suma infima de bani, doua miliarde de lei, pentru sustinerea activitatii clubului.

"Dam cu flit unui club asa de serios?"

„Noi nu putem vota asa ceva, nu e in interesul institutiei. Nu spunem ca nu sprijinim activitatea fotbalistica, dar nu e corect ca un club sportiv sa primeasca la cheie un asemenea activ.

Cei 24.000 de euro pe care urma sa ii vireze CFR Ecomax Consiliului Judetean (pentru administrarea si modernizarea bazei Univers T – n.red.) sunt insuficienti", a declarat pentru ZIUA de Cluj consilierul judetean PRM Ovidiu Calin. „Investitia asta trebuie facuta. De o luna se discuta in Europa de Cluj, de oras, prin intermediul CFR-ului, si asta inseamna o economie de milioane de euro.

Alte orase fac bugete de milioane sa isi faca imagine, iar noi ce facem? Dam cu flit unui club asa de serios?", a replicat Matis Jeno, consilier UDMR. Reamintim ca CFR Ecomax Cluj a solicitat asocierea cu Consiliul Judetean, pentru a dezvolta un cantonament profesionist pentru echipele de seniori si juniori din cadrul clubului in cadrul complexului Univers T.