Se spune ca romanul este inventiv. Insa escrocheria si scenariul creat de un tanar venit in vizita pe meleagurile muresene depaseste cu mult imaginatia majoritatii infractorilor. Marocescu Stefan Razvan (cel putin aceasta este identitatea sub care s-a prezentat) a reusit sa fraiereasca cativa targumureseni cu cateva miliarde de lei in doar trei ore si apoi sa dispara.

Toate acestea in numele binecunoscutei formatii VOLTAJ, folosindu-se de numele trupei pentru a castiga increderea celor care, ulterior, i-au devenit victime.

Astfel, un receptionist de la Hotelul Continental, un proprietar al unui magazin de motociclete si piese de schimb si un taximetrist au cazut in plasa lui Marocescu care s-a prezentat ca facand parte din staff-ul celor din formatia VOLTAJ si ca s-ar ocupa cu sonorizarea.

Un scenariu de Oscar

Individul de 35-40 de ani s-a cazat la Hotelul Continental in cursul zilei de ieri, ora 12, inchiriind, de fapt, sase camere (pe motiv ca ulterior ar veni si membrii formatiei Voltaj). Apoi "sunetistul" de 35-40 de ani, dupa ce a urcat in camera cu vreo doua bagaje, a cerut prin receptie un taxi. La receptie Marocescu a pus placa de fraierit.

Astfel receptionerul a putut afla ca sunetistul a ramas in pana de masina fiind vorba de o defectiune grava (si deci si costisitoare pentru reparat, un amanunt important) si ca trebuie sa rezolve urgent aceasta problema care ii ingreuneaza activitatea. "Sunetistul" a mai povestit ca trebuie sa aranjeze si sonorizarea unei locatii unde erau contractati cei de la Voltaj.

Banda cu gogoase a fost pusa si pentru urechile taximetristului, care l-a transportat pe acesta in centru, la Palatul Culturii, apoi in cautare de magazine de piese auto, cum ar fi Paneuro sau chiar in cautarea lui Prosszer si apoi pana la Cristesti. Dupa acest tur de forta, taximetristul l-a adus inapoi pe "sunetistul" de la Voltaj la hotel.

Aici Marocescu i-a cerut taximetristului un imprumut de 4 milioane de lei, pe motiv ca trebuie neaparat sa-si repare masina si ca banii ii vor veni abia dupa ora cinci, cand va returna taximetristului imprumutul. Drept garantie, sunetistul a prezentat buletinul, pasaportul si alte texte menite de a castiga increderea taximetristului.

Dupa ce a primit de la taximetrist suma ceruta, tot pe motivul repararii masinii "sunetistul" a pus aceeasi placa si pentru un receptionist de la hotelul Continental. De la acesta a obtinut opt milioane de lei.

Increderea receptionistului a fost mai repede castigata intrucat acesta stia ca este cazat la hotel (si inca la sase camere), si pe deasupra face parte si din staff-ul celor de la Voltaj.

Plus ca aspectul fizic si imbracamintea lui nu tradau adevaratele lui intentii. Pe parcursul acestui scenariu, sunetistul Voltaj a reusit sa dea si o lovitura mai mare. Astfel acesta a convins un proprietar de magazin de motociclete sa-i inchirieze un motoscuter marca Gelly in valoare de 40 de milioane de lei.

Si in acest caz "sunetistul" a prezentat acte, a incheiat si un mic contract si a platit un avans de doua milioane de lei, pentru ca ulterior sa mai completeze suma.

Disparut in misiune

Toate bune si frumoase, pana aici. In jurul orei 15, in cursul aceleasi zile, "sunetistul" de la Voltaj si-a luat talpasita, cu motoscuter cu tot. Camerele de filmat de la hotelul Continental au surprins momentul in care Marocescu pleca cu tot cu sumele de bani si bunurile fraieritilor. Inainte de a pleca insa, "sunetistul" nu a uitat sa goleasca mini-barul din camera unde a fost cazat.

Ca urmare a acestor infractiuni, pagubitii au semnalat politia care deocamdata doar ca declaratii de la pagubiti. Pana atunci insa escrocul ce se foloseste de numele celor de la Voltaj ar putea sa faca in voie alte cateva victime.