Fosta sefa a Administratiei Financiare Timisoara, Ilona Klara Piroska, sustine ca este o victima a "mafiei industriale". Condamnata la patru ani de inchisoare pentru luare de mita, ea a declarat apel impotriva sentintei Tribunalului Timis, reclamand faptul ca infractiunile retinute in seama sa de PNA nu exista.

Intr-un memoriu adresat Curtii de Apel Timisoara, ea incearca sa demonteze toate acuzatiile ce i-au fost aduse de procurorii PNA, detaliind imprejurarile care au dus la arestarea sa, in data de 23 septembrie 2004.

"Rechizitoriile in cele doua dosare "Piroska" au fost semnate unul de catre procurorul Gheorghe Suhan, iar celalalt de catre procurorul Vasile Draghici, magistrati care, intre timp, au fost inlaturati de la conducerea PNA la propunerea ministrului Justitiei.

Sunt convinsa ca tocmai de aceea dosarul meu a fost impartit in doua, ca sa aiba ambii procurori cu un dosar mai mult la activ", a mentionat Klara Piroska in memoriul care insoteste apelul impotriva sentintei de condamnare.

Mai mult, fosta sefa a dat de inteles ca recenta decapitare a Parchetului National Anticoruptie are printre motivatii si fabricarea unor dosare persoanelor incomode. "De la inceput a fost o campanie de denigrare a persoanei mele prin declaratiile procurorului Vlad Speriusi.

Chiar si dupa zece luni, eu am ramas subiectul principal la PNA Timisoara, cand este vorba despre coruptia din vestul tarii, cu toate ca nu au nici o dovada impotriva mea.

La campania de denigrare a persoanei mele a contribuit inclusiv fostul presedinte Ion Iliescu, care in timpul campaniei electorale a afirmat, printre altele, ca unii directori de finante din judetul Constanta si Timis au construit vile luxoase din averea statului. Dar eu, tot ce am construit, am platit din banii mei si nu am prejudiciat statul cu nimic", a mai afirmat inculpata.

Totodata, fosta sefa a finantelor timisorene a concluzionat ca "la Timisoara se pare ca este pusa la punct o adevarata masina de represiune care a fost in slujba PSD-ului si care actioneaza si in momentul de fata la comanda mafiei industriale".

In paralel cu apelul ce va fi judecat de instanta de apel, in luna octombrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara va trebui sa dea un raspuns la o petitie trimisa de Lajos Piroska, sotul inculpatei, la Consiliul Superior al Magistraturii si care a fost trimis la Timisoara spre verificare si solutionare.