Liderii PSD Arges neaga conflictul dintre Mircea Geoana si Adrian Nastase, spunind ca exista doar niste diferente de opinie, ca in orice partid democrat.

Serban Valeca, fostul ministru al Cercetarii in guvernarea PSD, recunoaste ca Mircea Geoana si Adrian Nastase au responsabilitati clar delimitate de statutului partidului, adoptat la Congresul din aprilie: "presedintele coordoneaza activitatea generala a partidului, conduce Comitetul Executiv si Biroul Permanent, reprezinta partidul in relatiile cu organizatiile locale si organele de conducere ale acestora, cu autoritatile publice centrale si locale, precum si cu alte partide si organizatii din tara si din strainatate", iar presedintele executiv se ocupa de coordonarea departamentelor partidului. "Se ocupa de cadre, mai pe scurt", a completat deputatul Constantin Tamaga.

Conform statului, presedintele executiv este inlocuitorul presedintelui in lipsa acestuia, cu alte cuvinte Nastase poate fi presedinte PSD numai daca Geoana pateste ceva si nu mai poate sa isi indeplineasca atributiile.