Datoriile Inspectoratului Judetean de Politie Mures catre Institutul Medico-Legal Mures ating in prezent suma de 2 miliarde RON. "In urma cu mai bine de o luna de zile, IPJ a achitat 1.2 miliarde de RON", a precizat directorul IML, Hecser Laszlo. In conditiile in care de la bugetul de stat sunt asigurate doar 40 de procente din salariul angajatilor IML, situatia este dificila in fiecare luna.

Pentru a suplimenta bugetul insuficient al institutiei, conducerea IML a inaintat catre Ministerul Administratiei si Internelor o cerere de rectificare a bugetului intial, dar aceasta nu a fost aprobata. "Voi mai inainta inca una in luna septembrie, cand va mai exista o rectificare bugetara, dar nu imi pun mari sperante", a completat prof. Hecser.

In ceea ce priveste datoria IJP, discutiile dintre Hecser Laszlo si Ioan Cabulea, comisarul-sef al politiei muresene, au ramas fara rezultat, conducerea inspectoratului motivand neachitarea datoriilor prin faptul ca bugetul politiei este insuficient. Salariile pentru personalul IML vor fi achitate la 15 august, conform legii, dar, pentru luna septembrie, situatia este incerta in acest moment.

Cu exceptia salariilor, IML mai are datorii si catre firmele furnizoare de reactivi si materiale pentru realizarea analizelor curente.