Localnicii din satul aradean Draut au folosit cimentul primit sub forma de donatii dupa inundatiile din acest an, pentru a-si construi un teren de sport.

Astfel, dupa ce podurile si podetele distruse de ape din localitate au fost reparate cu bani de la bugetul local, oamenii s-au gandit sa foloseasca materialul de constructii primit de la autoritatile judetene pentru amenajarea unui teren de sport, la care viseaza de mai bine de zece ani.

"Pentru tineretul din sat este foarte bine ca s-a facut acest teren. Asa ceva nu a mai fost la noi in localitate niciodata si e bine ca s-a facut. Vom organiza un campionat la care si-au anuntat deja participarea tinerii din sase sate invecinate", a declarat un localnic din Draut.

Cat despre inundatii, oamenii sustin ca ar trebui sa ploua foarte mult pentru ca satul sa ajunga sub ape, bazandu-se pe faptul ca localitatea este situata intr-o zona deluroasa.

Chiar daca in locul unde a fost amenajat terenul de fotbal s-au gasit saci de ciment cu inscriptia "Donatie pentru sinistrati", Florin Farcasiu, primarul comuniei Tarnova, de care apartine Draut, sustine ca cimentul nu provine din donatii. "Am avut cateva podete afectate pe care le-am refacut imediat dupa inundatii cu bani din bugetul local.

Podul de la intrarea in satul Draut a fost refacut din sponsorizari, investitia ridicandu-se la 1,7 miliarde lei", a declarat edilul. La randul sau, presedintele CJ, Iosif Matula, a afirmat ca nu stia despre folosirea celor 65 de saci de ciment pentru construirea unui teren de sport.