"Un proiect ambitios"

"Ploiestiul se afla la 50 de kilometri de Bucuresti si este un oras frumos. Este un loc al contrastelor, pe o sa-mi faca placere sa-l descopar", a spus Cuello despre viitoarea sa destinatie. In necunostinta de cauza, sau poate ca asa i-au fost prezentate, tehnicianul face insa citeva afirmatii care nu prea au legatura cu realitatea.

"Viata voleibalistica este foarte intensa in Ploiesti, fiind sportul cel mai important in oras. Am sa fiu primul tehnician strain (nr. - al doilea, dupa sirbul Branislav Moro) care am sa lucrez acolo, si din acest motiv se asteapta foarte mult de la mine", a afirmat cel care a cistigat, in primavara, "Top Teams Cup" cu Olympiakos Pireu.

Argentinianul mai stie si ca Petrom a cistigat patru titluri de campioana, desi acestea au fost doar trei, si spune ca vede aceasta aventura in Romania ca pe o provocare. "M-a convins oferta oamenilor de acolo, care au de gind sa puna bazele unui proiect de viitor. De fapt, acesta este si motivul pentru care am dat curs ofertei, pentru ca aveam de gind sa fac o pauza de un an, pentru a sta linga familie, copilul meu fiind foarte mic.

Insa, conditiile pe care mi le-au oferit, calitatea oamenilor de acolo, dar si faptul ca si-au pus mari sperante in mine sint lucruri care m-au flatat si m-au determinat sa-mi schimb planurile. O sa am toata libertatea de care am nevoie, iar obiectivele sint cit se poate de ambitioase.

Echipa putea sa joace in Top Teams Cup, dar am decis ca e mai bine sa nu evoluam in competitiile internationale, pentru a putea sa ne ocupam de proiectul nostru de viitor. Vrem sa cistigam campionatul si apoi sa mergem in Liga Campionilor", a spus argentinianul.

Acesta a mai dezvaluit si alte lucruri tinute ascunse de catre oficialii ploiesteni, care s-au incapatinat sa dezminta toate informatiile aparute pina acum. "Conducatorii clubului m-au invitat sa merg la Belgrad, pentru a asista la finala Ligii Mondiale. Am fost acolo impreuna si am avut mai mult timp sa discutam despre viitor".

Vine cu secundul sau

Claudio Cuello nu va fi singur in aceasta aventura din Romania, el alegindu-si antrenorul secund. Acesta va fi Horacio Dileo, tehnician care ultima data a pregatit formatia argentiniana Conarpesa Caleta Olivia. Iata insa ce spune si Dileo, intr-un alt interviu, acordat tot unei publicatii on-line din tara natala.

"Claudiu Cuello m-a sunat, mi-a prezentat proiectul si m-a convins sa merg cu el. Este o echipa puternica, ce intentioneaza sa se bata pentru titlu si pentru cupa", a afirmat Dileo.

"Va veni cu mine, sa ma ajute in Romania, pe partea organizatorica si pe cea tehnica. Poate fi o sansa buna pentru Horacio, caruia i se pot deschide portile internationale", a spus Cuello.

A semnat si Porello

Inca o stire confirmata de catre presa din Argentina. "Juan Pablo Porello a semnat pentru echipa romana Petrom Ploiesti, acolo unde ii va avea ca antrenori pe Claudio Cuello si Horacio Dielo", scrie www.somosvoley.com. In virsta de 28 de ani si cu o inaltime de 1.98 m, Porello nu este la prima experienta in Europa, el evoluind sezoanele trecute la echipa elena PAOK Thessaloniki.

Altfel, mai sint asteptati la Ploiesti ridicatorul puertorican Jose Quinones, dar si un "centru" din Serbia, care a jucat pina acum la o echipa din Austria. Toate aceste mutari vor fi oficializate zilele urmatoare, pina la plecarea echipei in cantonamentul de la Busteni.