Filiala "Petrom" din Sibiu are, de cateva zile, cu un director general mai putin, dupa ce masurile de restructurare luate la nivelul companiei au modificat si schema de personal a sucursalei.

Ca urmare a implementarii planului de restructurare initiat de actionarii majoritari austrieci ai societatii, "Petrom" Sibiu se va subordona administrativ sucursalei regionale de la Cluj, iar postul de director general a fost inlocuit, provizoriu, cu cel de ofiter de implementare.

Pe aceasta functie, in fruntea echipei de administratie a fost numit Ioan Boanta, au declarat surse confidentiale din cadrul filalei companiei.

Astfel, fostul director general al "Petrom" Sibiu, Lazar Stoia (PSD), a fost trimis la munca de teren, pe o functie de responsabil cu serviciile de marketing.

Potrivit acelorasi surse, intreaga companie intra intr-un amplu program de reorganizare, dupa clarificarile la nivelul detinatorilor pachetelor de capital semnificante urmand sa intervina o politica agresiva de castigare a unor noi cote de piata in domeniul distributiei de carburanti la nivel national, dar si de mai buna gestionare a cheltuielilor companiei.

Parte in acest program o constituie si recenta oferta publica de franciza facuta de catre administratia SNP "Petrom" intreprinzatorilor privati interesati sa se lanseze in afacerile cu carburanti in conditiile minime in care acestia dispun de sume pentru investitii in valoare minima de 15.000 de euro.

Pe de alta parte, trebuie spus ca prin inlaturarea din functie a fostului director Lazar Stoia, PSD cedeaza si "ultimul bastion" avut in economia judetului, in zone in care aparitia unor persoane noi pe functii de raspundere avea un predominant caracter politic.

Stoia, fost angajat al societatii "DPC" SA, a Consiliului Local Sibiu, a fost promovat pe postul de director general al filialei "Petrom" la scurt timp dupa ce PSD a castigat alegerile generale din 2000.

La vremea respectiva s-a vorbit mult despre relatiile de amicitie ale acestuia cu fostul deputat social-democrat Gheorghe Suditu, argument destul de puternic la vremea respectiva pentru a-i aduce lui Stoia functia respectiva.