Cei patru hoti din bancomate prinsi in flagrant la Deva au recunoscut in timpul anchetei ca au folosit informatiile de pe site-uri ale politiei engleze pentru a fura cu ajutorul unor carduri clonate. "Pe paginile web ale politiei engleze sunt multe site-uri cu caracter preventiv, o parte dintre ele tratand chiar problema cardurilor clonate.

Tinerii prinsi in flagrant la Deva, in timp ce furau din bancomate, au recunoscut ca au folosit informatiile de pe aceste site-uri pentru a folosi aparatura adusa din strainatate pentru preluarea datelor de indentificare a titularilor de conturi si clonarea cardurilor", a afirmat seful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (SCCOA) Hunedoara, subcomisarul Traian Berbeceanu.

Potrivit oamenilor legii, cei patru craioveni, Cosmin Tomescu (25 de ani), Cristian Gavrila (23 de ani), Stefan Cioroiu (25 de ani), si Gabriel Ionescu (31 de ani), operau intr-un mod greu de depistat. Acestia filau bancomatele, apoi inlocuiau dispozitivul de preluare a cardurilor cu unul propriu, numit "pisicuta", pe care il lasau in bancomat timp de 24 de ore.

Pana acum, impotriva celor patru au fost depuse peste 200 de plangeri de catre oamenii pagubiti, acestea fiind transmise la IPJ Hunedoara, insa se crede ca numarul celor care au cazut victime ale piratilor bancomatelor este mult mai mare.