Junele din ziua de azi nu-si mai doresc sa ajunga doctorite, avocate sau profesoare ci vor sa straluceasca in lumina reflectoarelor, sa fie manechine sau top modele, recunoscute pe plan national si international. Cu alte cuvinte, o viata frumoasa si relativ usoara, pe bani multi.

Problema este insa ca fetele platesc sume exorbitante pentru un curs de modelling profesionist, li se promit contracte in strainatate si aparitii TV, dar, intr-un final "glorios", ajung sa vanda ziare la coltul strazii. Asta in cazul fericit.

In ce mai nefericit ajung sa fie racolate pentru prostitutie de diferiti insi, care profita de naivitatea lor sub promisiunea unor "contractelor deosebit de avantajoase".

A.D. si R.R. sunt studente in Cluj si au inceput sa profeseze ca si manechine si fotomodele inca de la varsta de 16 ani, in localitatea lor natala. Cursurile agentiei la care s-au inscris le promiteau "marea cu sarea". Fetele au urmat cursuri de dictie, aerobic, dansuri de societate, actorie, bune maniere, catwalk profesionist si cursuri de make up, toate incluse in pretul de sase milioane de lei vechi pe luna.

Dupa 2 ani de pregatiri intense si 144 de milione de lei vechi aruncati pe apa sambetei, fetele au primit o diploma care le atesta competenta ca si manechine si fotomodele.

Apoi, agentia de casting partenra cu cea de modeling la care erau inscrise fetele, urma sa le asigure evolutia ca si modele in Cluj Napoca. Contractul semnat cu aceasta agentie de casting trebuia sa le promoveze in spectacole, campanii publicitare, sedinte fot, editoriale si pictoriale in revistele de specialitate.

Acest lucru nu s-a intamplat insa, fetele ramanand doar cu vise frumoase si buzunare mai goale cu 144 de milioane de lei vechi.

De la modeling la papuci

A.D. spera ca banii obtinuti prin diferite contracte ca manechin sau fotomodel sa o ajute sa isi plateasca facultatea si sa ii asigure o viata lipsita de griji financiare. "Parintii mei mi-au platit cursurile cu sacrificii enorme ca dupa aceea sa nu mai cer bani de acasa pentru ca oricum nu avem.

Asa a fost targul dintre mine si ei. Cand am venit la Cluj, am tot asteptat telefonul de la agentie ca sa ma apuc de treaba. Dupa 2 luni de zile, cand am vazut ca nu ma suna nimeni, le-am cerut explicatii.

Ca raspuns, agentia ma tot amana spunandu-mi ca lucrurile se misca mai greu, ca trebuie sa am rabdare si ca maine – poimaine voi fi vedeta." Rusinata de propria-i naivitate A.D. nu mai vrea sa stie nimic de lumea "glamour" a modeling-ului "Mi-e foarte rusine ca am fost atat de naiva si, mai ales, mi-e rusine de parintii mei. Au cheltuit atatia bani cu mine doar pentru un vis de-al meu! Acum m-am angajat la un magazin si vand papuci.

Mi-am aruncat toate posterele, pozele si am terminat-o pentru totdeauna cu modeling-ul. O sa-mi termin facultatea si asta e! ". A.D. nu stie nici azi cum a putut semna un contract cu respectiva agentie.

"Nu inteleg cum au putut sa-mi faca una ca asta. Din pacate, contractul pe care l-am semnat cu ei nu impune nici o data limita pana la care sunt nevoitii sa-mi gaseasca o prezentare de moda sau ceva de genul acesta. Au trecut insa 2 ani, asa ca nu mai am sperante. De fapt, cred ca au si uitat ca exist sau ca sunt angajata lor.

Am presupus ca macar dupa doua trei luni ma vor cauta si voi primii vesti bune. Daca as avea banii necesari, i-as da in judeacata!"

Start la prostitutie de lux

R.R. a semnat acelasi tip de contract, cu aceeasi agentie, insa lucrurile stau altfel in cazul ei. Dupa cum povesteste chiar ea, dupa o luna de cand era in Cluj, nu a primit nici o oferta de munca asa ca si-a luat inima in dinti si a sunat la agentie. Raspunsul oficial era insa acelasi.

Lucrurile se misca greu, nu este inca suficient de cunoscuta pentru a fi cooptata la evenimente importante din lumea modeling-ului. Intr-o seara, in parc, s-a imprietenit cu o persona careia i-a spus of-ul. "Era un tip intre doua varste care mi-a propus sa las dracului lumea "fascinantelor" modele si sa imi bag mintile in cap.

Adica sa vin sa lucrez pentru el si pentru prietenii lui si sa le asigur servicii de natura sexuala pe bani multi." Dupa o saptamana, R.R. a devenit prostituata pentru persoane instarite si capricioase .

Sex cu catuse

"Clientii s-au comportant intotdeauna exemplar cu mine. Erau unii care nu isi doreau altceva decat sa fie vazuti in compania mea la restaurant sau in diferite locuri publice.

Vroiau sa ma "pisicesc " si sa ma comport frumos cu ei.Altii insa vroiau sex oral, anal sau normal, sa ma imbrac ca o politista ori asistenta sau profesoara. Ei erau "elevii "neastamparati" pe care eu ii pedepseam cu liniarul sau cu o carte.

Unii clienti prefera sa fie legati de pat cu catusele", a precizat R.R. Tanara e multumita de viata ei actuala pentru ca ii aduce satisfactii materiale."Sunt amica cu toti clientii mei.

Daca am o problema pot sa-i sun la orice ora din zi sau din noapte chiar si pentru un sapun." Tariful perceput de R.R. variaza in functie de timp, o ora costand 50 de euro. "De cele mai multe ori primesc mai mult decat ar trebui pentru ca am clienti fideli si multumiti de serviciile mele".

Curs de prostitutie

In ceea ce priveste agentia la care a semnat contractul , R.R. nu are nici un resentiment. Dimpotriva, ea considera ca teapa luata a ajutat-o sa isi deschida noi orizonturi, mai profitabile."De la agentie nu am mai auzit nimic si sincer nici nu ma intereseaza.

A fost o perioada in care eram extrem de nervoasa dar, acum, cand nu-mi lipseste nimic, nu mai conteaza. De fapt, nu imi pare rau ca am facut cursurile de manechine si fotomodele pentru ca lucrurile pe care le-am invatat m-au ajutat enorm in noua profesie.

Stiu sa dansez pe orice tip de muzica, sa folosesc tacamurile pentru fructe de mare si am o dictie de invidiat. Si asta chiar conteza cand esti intr-o societate elevata".

Viata de printesa

In doi ani de cand lucreaza ca prostituata de "semi lux" R.R. nu si-a achizitionat nimic pentru ca sta la prietenul ei, unul dintre fostii clienti. "La inceput l-a deranjat ca ma sunau clientii si ca ieseam cu acestia.

Desi mi-am pastrat contactele cu toti, l-am mintit ca acum practic doar escorta, ca sunt dama de companie. E mai bine asa, pentru ca el nu se supara. In plus nu are de unde afla adevarul, caci intretin relatii sexuale cu clientii la domiciliul lor si acestia sunt foarte discreti.", a declarat R.R.

Banii pe care i-a castigat pana acum, aproximativ 4.000 de euro, i-a depus in banca pentru zile negre. Pentru viitor R.R. isi doreste o viata stabila alaturi de prietenul actual "Vreau sa mai imi fac niste bani si gata. Ma las de prostitutie.Vreau o casa, un sot si un copil.

Deocamdata imi place viata pe care o am. Ma duc de doua ori pe saptamana la coafor, sauna, manichiura, fitness, masaje corporale complete, mananc doar la restaurante de lux si ma plimb doar cu un BMW Z3. Cine nu si-ar dori viata de printesa pe care o am eu?", a declarat R.R.