Corpul de Control al Prefecturii Timis a inceput saptamana cu un control la Primaria municipiului resedinta de judet, in urma unei informatii cum ca societatile care administreaza spatiile verzi din oras nu au primit bugete echitabile. Controlul a fost anuntat inca de saptamana trecuta, iar reprezentantii municipalitatii au declarat, initial, ca situatia este exact invers decat credea Prefectura.

Seful Corpului de Control, Laviniu Bedrosian, a discutat cu Vasile Ciupa, care conduce Serviciul Administrare Mediu Urban din Primarie, iar din actele verificate a reiesit ca Prefectura avusese dreptate.

Astfel, pentru gestionarea spatiilor verzi din centrul orasului, societatii "Horticultura", la care actionar unic este Consiliul Local, s-au alocat pe acest an 22 de miliarde lei pentru o suprafata de 110 hectare, in timp ce pentru celelalte doua firme, "Bindalim" si "Drufec", care se ocupa de restul zonelor, li s-au acordat o suma aproape egala, de 19 miliarde lei, pentru o suprafata de doar 38 de hectare.

"Ciupa mi-a confirmat cifrele. In continuare vom verifica daca prestatiile firmelor sunt echivalente cu tarifele aplicate", a spus Bedrosian.