De asemenea, in cadrul sedintei va fi a prezentata situatia economico-financiara a societatii, care a inregistrat dupa primul trimestru al acestui an pierderi de 12 miliarde de lei, datele din bilantul dupa cele sase luni nefiind dat inca publicitatii.

Conducerea singurei firme producatoare de carbid din tara a hotarat la sfarsitul lunii mai sa isi reduca activitatea pentru 2-3 luni, incepand cu 1 iunie, perioada in care a continuat doar productia de var si carbid pentru desulfurare.

Motivele invocate atunci pentru interuperea aproape totala a activitatii au fost cresterea costurilor de productie, generate de majorarea preturilor la utilitati, carburanti si servicii, precum si deprecierea euro si a dolarului, in conditiile in care 65% din productie este destinata exportului.

Actionarii vor avea de hotarat si daca sunt de acord cu deschiderea a sase puncte de lucru in Tarnaveni. In lipsa de cvorum de prezenta, sedinta AGAO si AGAE este reprogramata pentru a doua zi.

Oprite vineri de la tranzactionare pentru ca presedintele Consiliului de Administratie al Carbid Fox, Vasile Cerghizan a convocat AGA ordinara si extraordinara, actiunile Carbid s-au vandut ieri cu 700-800 lei ROL/ actiune, unul din cele mai scazute pret din ultimele sase luni.

Comparativ, va reamintim ca atunci cand au anuntat intreruperea partiala a productiei, actiunile Carbid au atins cel mai mic nivel al acestui an, si anume 900 lei/actiune.