Functionarii din Primaria Timisoara sunt pe cale sa apeleze la instanta de judecata pentru a-si primi drepturile salariale pe iulie, pentru cheltuielile cu hrana, tinuta si tratamentele medicale, bani care reprezinta jumatate din venitul lor pe o luna, adica 4,5 milioane lei.

Suma respectiva a fost blocata luna trecuta de Directia Generala a Finantelor Publice Timis atat pentru Primaria din municipiul resedinta de judet, cat si pentru alte 40 de administratii locale.

Liderul sindicalistilor din cadrul municipalitatii, Tiberiu Negrei, a spus ca a fost instiintat de catre DGFP ca pentru a se debloca acesti bani va fi nevoie de avizul Directiei de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, document care nu era necesar pana acum si care nici nu este prevazut in lege.

El a mai afirmat ca se va consulta cu avocatul, pentru a vedea ce modalitati de deblocare a sumelor exista.

Am solicitat si punctul de vedere al Directiei de Munca, dar lipsa directoarei, Ana Lucia Tudoran, de la sediu a lasat restul angajatilor in tacere. Juristul institutiei, care a refuzat sa isi spuna numele, a declarat, insa, ca "problema este prea delicata pentru a fi discutata la telefon". Acesta a adaugat ca exista un purtator de cuvant, dar care lipsea si el. Explicatiile cerute au ramas, asadar, fara lamuriri.

Am incercat sa primim raspunsuri si de la directorul DGFP, Dumitru Popovici. Motivand ca este extrem de ocupat, acesta nu a raspuns la telefonul institutiei pana la ora 16.00, cand s-a terminat programul de lucru.

Sindicalistilor din primarii nu le ramane decat sa astepte un raspuns clar sau macar ca Finantele sa dea dispozitie de deblocare catre trezorerii, iar daca nu se va face asta, se va apela la instanta. Precedent a existat atat in Timis, la Primaria Sannicolau Mare, cat si la Sibiu, salariatii avand castig de cauza.