Odata cu deschiderea unei noi halde ecologice a municipiului Oradea, a izbucnit un nou scandal in care sunt implicate Primaria, firma maghiara care administreaza obiectivul, "Keviep", si "Urbana", una din societatile care se ocupa de ridicarea si depozitarea resturile din oras.

Vechiul loc in care erau depozitate gunoaiele a fost inchis, luni, printr-o hotarare a Consiliului Local si a fost data in functiune noua halda, construita intr-un parteneriat public privat.

Intrucat SC "Urbana" nu a semnat pana acum contractul cu "Keviep", masinile firmei care colecteaza deseurile menajere nu au avut, luni, unde sa depoziteze gunoiul.

Conducerea firmei sustine ca nu poate incheia actele cu SC "Eco" Bihor (firma infiintata de catre Primarie si "Keviep" in momentul incheierii parteneriatului), intrucat tarifele stabilite pentru depozitare au crescut cu 100 la suta, in timp ce CL a hotarat o scadere a tarifelor percepute de la populatie pentru ridicarea resturilor menajere.

"Noul tarif de depozitare este de 12,3 euro pe tona plus TVA. In schimb, preturile pe care trebuie sa le plateasca populatia au scazut de la 50.000 lei pe persoana la 38.000 de lei", a declarat viceprimarul orasului, Biro Rozalia.

Directorul "Urbana", Emeric Balog, considera ca scaderea pretului pentru ridicarea deseurilor il va duce la faliment.