Seful Corpului de Control al Prefecturii Timis, Laviniu Bedrosian, este acuzat ca catre viceprimarul municipiului resedinta de judet, Adrian Orza (PPCD), de "amatorism" in anchetele pe care le efectueaza.

In ultimele doua luni, echipa condusa de Bedrosian a demarat doua controale la Primaria orasului de pe Bega, prima verificare vizand anchetarea listelor de prioritati pentru listele ANL, iar a doua urmarea atribuirea unor fonduri pentru administrarea spatiilor verzi.

Astfel, Orza l-a acuzat pe seful Corpului de Control ca a luat actele din Primarie in sacosa fara a intocmi procese-verbale si fara a face copii dupa documente, asa cum cere legea. La randul sau, Bedrosian l-a acuzat pe viceprimar ca a dezinformat presa locala, careia i-ar fi negat ca organele de control ar fi fost in institutie.

"Asta denota ca habar nu are ce se intampla in Primarie", a spus reprezentantul Prefecturii, care este si vicepresedinte al filialei judetene a PNL. Mai mult, el a adaugat ca actele respective nu le-a luat cu forta, ci i-au fost date. "Nu era treaba Prefecturii sa intocmeasca acele procese-verbale", a mai afirmat Bedrosian.

La randul sau, seful Serviciului Administrare Mediu Urban din Primarie, Vasile Ciupa, nu a putut fi contactat pentru a explica de ce a dat docuemntele cerute fara a intocmi procese-verbale, el avand telefonul inchis.

Ancheta efectuata in scandalul legat de listele de prioritati pentru locuintele construite prin ANL urmarea descoperirea celor care au obtinut punctaje mai mari pe seama unor adeverinte medicale false. Colegiul Medicilor Timisoara a confirmat Prefecturii ca exista cazuri in care unii doctori au pus, de exemplu, diagnostice de TBC pentru solicitanti de apartamente care lucreaza in farmacie.