Nu cu mult timp in urma, cand anunta fuzionarea cluburilor CS Deva si Corvinul Hunedoara, prefectul Marius Cristian Vladu lansa ideea unei colaborari intre Ajax Amsterdam si judetul Hunedoara pentru infiintarea unui centru de pregatire pentru copii si juniori. In aceaste zile Vladu a facut primele demersuri pentru realizarea acestui obiectiv, si a trimis o scrisoare pe adresa clubului batav.

Respectiva scrisoare prezinta, intr-un mod lapidar, cateva nume de sportivi reprezentativi ai judetului, accentul punandu-se, bineinteles, pe fotbalisti. Sunt prezentate, de asemenea, bazele sportive de la Deva si Simeria si avantajele oferite de ele.

Poate consultarea unui cunoscator de sport sau o simpla accesare pe Internet ar fi facut ca scrisoarea sa fie mult mai precisa, asa cum cer regulile in afaceri, deoarece si fotbalul este o afacere. Mare.

Bunaoara, se putea adresa direct lui John Jaakke, presedintele clubului Ajax, evitandu-se formula evaziva de "domnule presedinte", de parca ar fi fost vorba de Electrodul Filiasi si nu de fosta detinatoare a UEFA Champions League. Totodata, din prezentarea fotbalistilor lipsesc cateva amanunte. In primul rand, nu este amintit nici un jucator din Valea Jiului, de parca Jiul ar fi in alt judet.

Apoi, in dreptul lui Andone se putea mentiona ca a jucat in Olanda, la Herenveen. Dorin Mateut, fosta Gheata de Aur, nici macar nu a fost pomenit. Iar lucrul poate cel mai important care a fost omis este faptul ca Romulus Gabor (amintit in scrisoare) a fost cel mai bun junior al lumii in 1981.

Asta pentru ca se doreste o colaborare la nivel juvenil, iar un exemplu mai concret decat Gabor cu greu se mai gaseste.

Si, fara nici o urma de ironie, am avut un Ajax Uroi. Preluarea numelui unui club celebru de catre o formatie cat de mica este privita cu simpatie de diriguitorii echipelor mari. Intentia prefectului este mai mult decat laudabila. Un pic de atentie la detalii nu ar strica.

Nu de alta, dar scaparea unor amanunte destul de semnificative poate trezi indoieli fata de seriozitatea si profesionalismul cu care este abordata problema.